BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKorona virüs emlak piyasasını yere serdi----

Korona virüs emlak piyasasını yere serdi

Korona virüs emlak piyasasını yere serdi
11 Şubat 2020 - 13:57 www.finansgundem.com

Korona virüs Çin'deki emlak piyasasına büyük bir darbe vurdu. Emlak fiyatlarında %90 oranında düşüş söz konusu.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Çin’deki ev satışları şubat ayının ilk haftasında korona virüsün etkisiyle beraber keskin bir düşüşle karşı karşıya kaldı. 2019’un aynı dönemindeki fiyatlarla karşılaştırıldığında yeni apartman fiyatları %90 oranında bir düşüş gerçekleşti.

Emlak danışmanlık firması China Index Holding’in analisti Bai Yanjun’un açıklamalarına göre Çin’deki emlak sektörü 2003 yılındaki SARS salgınından çok daha sert bir etkiyi karşılamaya hazırlanıyor.

Pek çok imalat, finans ve perakende şirketi bu hafta işlerine geri dönerken, emlak sektöründe kepenkler büyük oranda kapalı kalmaya devam ediyor. Sektörde halen internet üzerinden satış yolu açık olsa da 100'den fazla şehirde insan temasını en aza indirmek için emlak ofisleri ve showroom’lar kapalı.

Bai Yanjun’un ifadelerine göre emlak sektörü için en önemli sorun kısa vadeli nakit akışının kesilmesi. Likidite sorununun “şu ana kadar mücadele edilebilir” olduğunu söyleyen Yanjun “durum bir anda çok daha kötü hal alabilir” diyerek sektörün içinde olduğu sıkıntıya dikkat çekiyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)