BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinKorona virüs çocuklarda "takıntı"ya yol açabiliyor----

Korona virüs çocuklarda "takıntı"ya yol açabiliyor

Korona virüs çocuklarda takıntıya yol açabiliyor
08 Ekim 2021 - 17:36 www.finansgundem.com

Korona virüs sürecinde artan vaka sayıları çocukların duygusal hayatını da etkiliyor. Kimi yalnızlaşma süreci yaşıyor, kimileri de temizliği takıntı haline getiriyor. İşte bu noktada ailelerin tutumu büyük önem kazanıyor.

Öğrenciler uzaktan eğitimden yüz yüze eğitime geçti. Ancak, vaka sayılarındaki artış bazı öğrencileri tedirgin ediyor. Bu durum, çocuklarda temizlik takıntılarını tetikliyor.

Uzmanlar, koronavirüse karşı önlemler alınırken uyarıların korkutucu boyuta varmamasını öneriyor.

"Virüsten korkan çocuklar yemek bile yemiyor"

Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Nagihan Saday Duman, "Hastalıktan korktuğu için dokunmuyor, yaklaşmıyor, maskesini açmıyor yemek yiyecek olsa bile aç kalıyor. Açlıkla baş edemediği için duygu kontrolünde zorlanıyor. Fiziksel rahatsızlıklara da neden oluyor. Çocuk temizlikten dolayı tuvalete gitmek istemiyor. Bu durum böbrek hastalığına kadar gidebiliyor" dedi.

"Salgından dolayı çocuklar yalnızlaşmaya gidebiliyor"

Salgının bazı çocuklarda yalnızlaşma sürecinin de başladığına dikkat çeken Duman, "Yan yana olmaktan korkar hale geldiler, oyun oynamak istemiyorlar. Oyunlarda dışarıda kalabiliyor arkadaşına yaklaşmıyor, uzak tutmaya çalışıyor. Bu nokta da yalnızlaşmaya gidebiliyor. Sosyal ruhsal anlamda zorluk çıkarabiliyor" diye konuştu.

Uzmanlardan ailelere uyarı: Korkutucu uyarılar yapılmamalı

Uzmanlar çocukları virüse karşı uyarırken korkutucu olmamak gerektiği konusunda aileleri uyarıyor. Onlara "yaklaşma, dokunma, hastalanacaksın" gibi cümleler kurulmamalı. Sakin ve çözüm odaklı yaklaşılmalı.

Çocuklarda yemek yememe, bir yere dokunmama gibi günlük işlevsellik bozukluğu başladığında ise uzman desteği alınması öneriliyor.

Kovid atlatanların beyninde küçülme tespit edildi!

 

Bilim insanlarından yeni açıklama 'Kovid parmağı sendromu'

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)