BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKorona virüs Çin'den önce ABD'de miydi?----

Korona virüs Çin'den önce ABD'de miydi?

Korona virüs Çin'den önce ABD'de miydi?
02 Aralık 2020 - 17:24 www.finansgundem.com

ABD'de yapılan bir araştırma ile ülkede görülen ilk korona virüs vakasının Ocak 2020'den önce Aralık 2019'dan beri dolaşımda olabileceği iddia edildi

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) yapılan bir çalışma, Çin'de 2019 yılının sonlarında ABD'de 2020 başında görülmeye başlanan yeni tip korona virüsün (Kovid-19) resmi olarak bildirildiği ocak ayından haftalar önce görüldüğünü ortaya çıkardı.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) yürüttüğü bir çalışma kapsamında, 3 Aralık ila 17 Ocak aralığında ABD'nin dokuz eyaletinden donörlerden toplanan 1.389 kan örneğini inceledi ve 106 örnekte Kovid-19 tespit edildi.

Amerikan Kızıl Haçı tarafından toplanan kan örnekleri, virüse karşı antikor içerip içermediklerini tespit etmek etmek üzere ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine göndermişti. Yapılan tahliller sonrasında Kovid-19'a karşı savunma için üretilen antikorlara örneklerde rastlandı.

Araştırma, korona virüsün bilinenden çok daha önce dünya çapında iz bırakmadan dolaştığına dair komplo teorilerini destekliyor.

VİRÜS BİLİNENDEN DAHA ÖNCE ABD'DEYDİ

Çalışma sonrası yayınlanan makalede, "Bu raporun bulguları, SARS-CoV-2 enfeksiyonunun, bilinenden daha önce ABD'de mevcut olabileceğini öne sürüyor" denildi.

Çin'in Vuhan kentinde tüm dünyaya yayılan gizemli bir zatürreye ilişkin raporlar ilk olarak aralık 2019 tarihinde ortaya çıktı. Ülke içinde hızla çoğalan virüs kısa sürede tüm dünyaya yayıldı. ABD'nin ilk Kovid-19 vakası ise 19 Ocak'ta bildirildi.

İLK KANIT DEĞİL

Bulgular, virüsün 2020'den önce Çin dışında görüldüğünü veya enfekte olmuş kişilerin olabileceğini gösteren ilk kanıt değil.

Fransa'da aralık ayında zatürre olan bir hastanın solunum yolundan alınan örneklerde yapılan Kovid-19 testleri pozitif çıkmıştı, oysa ülkedeki ilk resmi Kovid-19 vakası 24 Ocak'ta açıklandı.

ÇİN İLK OLARAK ABD'Yİ SUÇLAMIŞTI

Çin Dışişleri Bakanlığı, ABD yetkililerinin Kovid-19 hakkında "Çin virüsü" veya "Vuhan virüsü" söylemlerine tepki göstererek, kaynağın Çin olmayabileceğini savunmuştu.

Hatta Çin Dışişleri Bakanlığı, ABD ordusunu Vuhan kentine getirmekle itham ederek, "ABD, bize bir açıklama borçludur." demişti.

Ayrıca salgınla ilgili sosyal medyada gündeme gelen iddialardan birinde virüsün 2003'te Amerika Birleşik Devletleri'nde laboratuvar ortamında geliştirildiği öne sürülmüştü.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)