BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKorona virüs aşılarını Türk kardeşler koruyor----

Korona virüs aşılarını Türk kardeşler koruyor

Korona virüs aşılarını Türk kardeşler koruyor
18 Ocak 2021 - 09:06 www.finansgundem.com

Almanya'da Pazarcıklı Yüzer kardeşlerin Almanlarla ortak olduğu Lang-Yüzer Holding, korona aşılarını, kuru buzla koruyor.

Almanya'da Türk bilim insanları Uğur Şahin ve Özlem Türeci'nin geliştirdiği BioNTech ve ABD'nin gelilştirdiği Moderna aşısını, Pazarcıklı Türklerin ortaklığındaki LY Holding'in ürettiği "kuru buz" koruyor.

Michelstadt kentinde merkezi bulunan, Türk-Alman ortaklığındak LY Holding'in (Lang-Yüzer Holding), Gross-Umstadt'taki fabrikasında “kuru buz” üretiliyor ve aşılar bu buzların korumasında Avrupa'nın her yanına dağıtılıyor.

TALEPLERİ 4'E KATLANDI

Kuru buza talebin, korona aşılarıyla patladığını anlatan Aziz Yüzer, “Aşı üretimi sonrası nakliyecilerin talepleri 4'e katlandı. Alman ve ABD'li dev ilaç firmaları da daha çok buz talep ediyor, sadece birine ayda 100 ton veriyoruz. Kuru buzda, doğaya salınmasını engellediğimiz karbondioksidi kullanıyoruz. Yani onu doğayı kirletmeden alıp kullanıyoruz” dedi.

250 TON KURU BUZ ÜRETİYOR

Kuru buzun, uçaklardaki ikramların korunmasında, organ ve kan nakillerinde, hastanelerde kullanıldığını belirten Yüzer şöyle konuştu:

“THY uçaklarındaki yemekler bununla korunuyor. Fransa, İtalya, Slovenya ve Türkiye'de kuru buz üretiyoruz. Türkiye'de, İzmit, Çerkezköy, İzmir ve Pazarcık'ta kardeşimiz İsmet Yüzer, aylık 250 ton kuru buz üretiyor. Bu orada hem sanayide, hem de Maraş Dondurması'nın saklanmasında kullanılıyor.”

KURU BUZ NEDİR VE NEREDE KULLANILIYOR?

Kuru buz, sıvı karbondioksitin, katı karbondioksite çevrilmiş hali. Genellikle soğutma maddesi olarak tercih edilen kuru buz, lojistik, gıda, eğlence, temizlik ve tıp alanlarında kullanılıyor. Uçakların boyaları kuru buzla sökülüyor. Sanayide hazır doğmuş veya gübreden çıkmış karbondioksit bu amaçla dönüştürülüyor. Tarihi eserler ya da çok hassas makineler, üretim kalıpları da kuru buzla temizleniyor.

Elvan'dan bütçe ve tasarruf açıklaması

 

27 milyona mal olan golf sahası belediyenin elinde kaldı

 

Taşıt kredilerinde 5 puanlık artış

 

Alın fiyatlarında hafif toparlanma

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)