BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatKorona virüs araç sigortalarına yaradı----

Korona virüs araç sigortalarına yaradı

Korona virüs araç sigortalarına yaradı
20 Ağustos 2020 - 12:31 www.finansgundem.com

Fitch’in yaptığı bir araştırmaya göre korona virüs sürecinde azalan araç kullanımı araç sigortaları alanında giderlerin azalmasını sağlayarak şirketleri sektörün en çok kazananlarından biri haline getirdi

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Korona virüs sürecinde duran ekonomi sigorta sektöründe olumsuz gelişmeleri de beraberinde getirdi. Fakat kredi derecelendirme kuruluşu Fitch birçok sigorta alanında düşüş görülmesine rağmen otomobil sigortası kârlarında artış yaşandığını belirtiyor. Fitch ABD’de 2020’nin başından itibaren karantinalar ve evre kalma kısıtlamaları nedeniyle düşen araba kullanma oranının kişisel otomobiller üzerinden elde edilen sigorta kârlarını arttırdığını kayda geçti.

Fitch paylaştığı bir notta, “Araç kullanımında daha önce görülmemiş bir azalmanın sigorta taleplerini düşürmesiyle kişisel araçlar alanındaki ticari sigortalarda elde edilen kâr keskin bir şekilde arttırdı. Bu durum korona virüs salgınına bağlı olarak işletmelerin durmasından mesleki yükümlülüklere ve işçi tazminatlarına kadar birçok segmentte devam eden zararları dengeledi. Bu nedenle virüs nedeniyle oluşan tüketici davranışının etkileri 2020 yılının ilk yarısında araç sigortaları kârlarında olumlu bir etki bırakmıştır” ifadelerine yer verdi.

İkinci el araç satışında beklenen düzenleme geldi

 

Insurance Journal’de yer alan habere göre kredi derecelendirme kuruluşu bu durumun daha fazla süreceğini düşünmüyor. Fitch, “Yakın zamanda araç sigortacılarının elde ettiği kısa vadeli performans sürdürülebilir değil ve gelecekte kayıpların tarihsel normlara dönmesiyle mevzuat ve rekabet baskılarının da etkisiyle kâr elde edilmesinde güçlük yaşanmasını bekliyoruz” açıklamasında bulundu. Kredi derecelendirilme kuruluşundan yapılan açıklamada, “Araç kullanım aktivitesi şu anda artıyor. Zamanlama konusu belirsizliğini korusa da talep sonunda geleneksel seviyelere doğru hareket edecek ve araç sigortalarında şiddetli kayıp hareketleri sürekli devamlı olarak yukarı yönlü olacaktır” denildi.

Kısa vadede, korona virüs salgını ile azalan araç kullanımı oldukça büyük bir etki bıraktı. Fitch’ten yapılan araştırmaya göre ABD’de halka açık işlem gören sekiz sigorta kuruluşunun GAAP (Genel kabul görmüş muhasebe prensipleri) raporları 6,5 puan düşerek segmentteki kazanç oranını 85,5 ile yüksek kârlılık seviyesine çıkardı. Raporda diğer sigorta alanlarında kayıpların %10 veya daha fazla artmasına rağmen, üç büyük kişisel araç sigortası şirketinin (Allstate, GEICO ve Progressive) fiziksel hasar, vücust hasarı gibi tazminat giderlerinin 2020’nin ilk yarısında %30 düştüğü belirtildi. Araç sigortalarındaki net yazılı primler önceki yıla göre %2 oranında azaldı. Sigortacılar azalan bu giderlere fiyat indirimleri ve poliçe sahiplerine temettü imkânı sunarak risk azaltma yönetimleriyle yanıt verdi.

Anadolu Sigorta acenteleriyle büyümeye devam ediyor

 

Alacak sigortası kriterleri değişti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)