BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKorona virüs 2008'den çok daha zor----

Korona virüs 2008'den çok daha zor

Korona virüs 2008'den çok daha zor
17 Mart 2020 - 15:26 www.finansgundem.com

2008 finans krizinin kilit isimlerinden BoE eski başkanı Mervyn King korona virüs krizini 2008'den çok daha zor olarak tanımladı.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Merkez bankaları korona virüs pandemisi nedeniyle kendilerini birden bütün araçlarını kullanmak zorunda oldukları bir sınavla karşı karşıya buldular. 2008 yılındaki küresel finans krizi sırasında Mervyn King İngiltere Merkez Bankası (BoE) başkanlığı yapmaktaydı. Fakat King’in financial news’e verdiği röportaja göre bu sefer durum farklı.

Eski BoE Başkanı, “Bana kalırsa bu durum finansal krizlerle başa çıkmaktan çok daha zor” ifadelerini kullanıyor. Finansal krizlerde yapılması gerekenlerin bilinebilir şeyler olduğunu vurgulayan King “Bence bizim ne yapacağımıza dair açık bir fikrimiz vardı” şeklinde konuştu.

Fed’e rağmen düşen piyasalar yatırımcıları korkutuyor

"Bankaların, üç ay önce düzenleyicilerin önerdiği türden testlerle son derece iyi başa çıkabileceklerini görmüş olabiliriz, ama aslında çok farklı bir sorunla karşı karşıyalar" diyen King, "bu nedenle düzenleyiciler için en büyük dersin bir sonraki krizin nereden geleceğini görebiliyormuş gibi davranmamak" sözleriyle merkez bankalarının kriz öncesi tutumunu eleştiriyor.

"Deneyimlerime göre sıradan insanlar buna saygı duyuyor. Bunu anlıyorlar. Politikacıların her şeyi biliyormuş gibi davranmalarını istemiyorlar, çünkü politikacıların, insanların muhtemelen bilemeyecekleri şeyleri biliyormuş gibi yaptıklarında hiçbir güvenilirliği yoktur" diyen King, "Bu virüsün doğasını kimse bilememektedir” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)