BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKorona salgını turizmi de vurdu----

Korona salgını turizmi de vurdu

Korona salgını turizmi de vurdu
22 Ocak 2020 - 12:17 www.finansgundem.com

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan Korona virüsü Çin ekonomisini de derinden etkileyecek gibi gözüküyor. Yeni yıl hazırlıkları yapan ülkede turizmde patlama beklenirken gelen salgın otel ve havalimanı şirketleri için büyük bir şok oldu.

FINANSGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

Çin Wuhan kentinde ortaya çıkanCor Korona virüsüyle savaşıyor. 440 kişiye bulaşan ve 9 kişiyi öldüren virüsün mutasyon geçirme ihtimali söz konusu. Çin hükümeti Wuhan’a seyahat edilmemesi gerektiği konusunda vatandaşlarını uyardı. Çin’in turizm ve otelcilik sektörlerinde büyük yara alacağı konuşuluyor.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu’ndan yapılan açıklamada "Wuhan’a gitmeyin ve Wuhan şehrindekiler lütfen şehri terk etmeyin” uyarısında bulunuldu. Komisyonun başkan yardımcısı Li Bin’in yaptığı açıklamada "Virüsün bulaşma yolu tam olarak anlaşılmasa da virüsün mutasyona uğrama olasılığı ve salgının yayılma riski var” ifadelerinde bulundu.

Çin’deki Korona virüsü uzun dönemli bir salgın haline gelirse ülkenin seyahat ve eğlence endürtrisi büyük olasılıkla önemli bir darbe yiyecek. Cuma günü başlayacak olan Çin Yeni Yılı etkinlikleri nedeniyle 3 milyar’a yakın seyahat planı yapılmıştı.

2003 yılındaki SARS salgını sırasında turizm şirketlerinin değerlerinin yüzde 20 ila 50 arasında değer kaybettiği düşünüldüğünde Korona virüsünün Çin’in bacasız sanayisine yapacağı etkinin şimdiden büyük olduğu görülüyor.

Dünya Sağlık Örgütü acil toplanıyor

 

"Corona virüsü" yayılıyor

 

‘Corona virüsü’ Meclis gündeminde

 

Çin'de ortaya çıkan ölümcül Corona virüsü ABD'de görüldü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)