BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiKorona çökertti, aşı ayağa kaldıracak----

Korona çökertti, aşı ayağa kaldıracak

Korona çökertti, aşı ayağa kaldıracak
20 Aralık 2020 - 08:59 www.finansgundem.com

Pandemi sürecinde kapanan ekonomiler büyük sorunlar yaşamaya devam ediyor. Ancak aşı ile birlikte daha hızlı bir toparlanma ve aradaki farkın kısa sürede kapanması bekleniyor


Korona virüs aşısına dair iyi haberler küresel ekonomide canlanma umutlarını da artırıyor.  Bloomberg'in analizine göre, aşı kullanımıyla önümüzdeki aylarda küresel nüfusun yaklaşık yarısını, üretimin yüzde 60'ını oluşturan ülkelerin büyümesi desteklenebilir. Aşı, dünya GSYH'sine gelecek yıl yüzde 3.7 (3.2 trilyon dolar) destek sağlayabilir, böylelikle pandemi öncesi dönemle aradaki fark önemli ölçüde kapanabilir.

Küresel GSYH'nin yarısından fazlasını ve dünya nüfusunun yaklaşık üçte birini oluşturan 16 gelişmiş ve gelişen ülke ekonomisi yeterli miktarda aşı siparişi verdi. Tahminlere göre bu ekonomilerde üretim 2020'nin son çeyreğinde virüs öncesi döneme kıyasla ortalama yüzde 6 oranında düştü. Aşının geniş çapta kullanımı bu farkın kapanmasına yol açabilir, bu durumda küresel GSYH de yüzde 3.2 artabilir.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında aşı ve ilaç çalışmalarıyla sona doğru yaklaşılıyor. Küresel milli gelirin yüzde 9'unu, nüfusun yüzde 15'ini oluşturan çoğu gelişmekte olan ülke olan 11 diğer ülke yeterli miktarda aşı aldı. İyimser senaryolarda, aşılamayla birlikte bu ülkelerin ekonomileri de pandemi öncesi seviyelere yaklaşabilir. GSYH'de pandemi öncesi dönemle aradaki farkın yüzde 75'i kapanabilir, bu da küresel GSYH'yi yüzde 0.5 oranında artırır.

Matovic: Ekonomi bakanı koltuğunda bir aptal olduğu için üzgünüm

 

İngiltere Merkez Bankası: Ekonominin geleceği belirsiz

 

Powell: Fed, ekonomiye güçlü destek sağlamayı hedefliyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)