BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKorona bağışı! Tatlıcı'ın 3 milyar dolarlık mirasında yeni gelişme----

Korona bağışı! Tatlıcı'ın 3 milyar dolarlık mirasında yeni gelişme

Korona bağışı! Tatlıcı'ın 3 milyar dolarlık mirasında yeni gelişme
27 Mart 2020 - 08:01 www.finansgundem.com

2009'da ölen Salih Tatlıcı'nın 3 milyar dolarlık mirası olayında yeni gelişme... Tatlıcı'nın eşi Nurten Tatlıcı ve oğlu Uğur Tatlıcı, davalar nedeniyle atıl durumda kalan Tat Towers'ın korona virüsle mücadele için Sağlık Bakanlığı'na tahsisini istiyor


Geride 3 milyar dolarlık servet bırakarak 2009’da ölen Salih Tatlıcı’nın mirasçılarından eşi Nurten Tatlıcı ve oğlu Uğur Tatlıcı, miras davaları nedeniyle yıllardır atıl durumda olan Zincirlikuyu’daki Tat Towers’ın koronavirüsle mücadele kapsamında Sağlık Bakanlığı’na tahsisi için mahkemeye başvurdu.

Binanın test merkezi ya da geçici hastane olarak kullanılabileceğine değinilen dilekçede ayrıca, Tat Towers’da bulunan değerli 500’ü aşkın tablo ve objenin de satışa çıkarılarak gelirinin Sağlık Bakanlığı’na bağışlanması istendi. Anne - oğul Tatlıcılar, mahkemeden diğer mirasçılardan da bu konuda acilen muvafakat istenmesi için karar çıkarılmasını talep etti.

Mahkeme yönetiyor

Salih Tatlıcı’nın mirası, evlatları arasındaki anlaşmazlık nedeniyle yıllardır mahkeme tarafından yönetiliyor. Miras bölüşümüne ilişkin davalar nedeniyle 10 milyon dolar değer biçilen Tat Towers da yıllardır atıl durumda. İstanbul’un değerli noktası Zincirlikuyu’da çürümeye terk edilen 32’şer katlı ikiz kulelerin bir dönem satılması gündemdeydi.

Mirasçılardan torun Salih Ziya Titiz (Tatlıcı) diğer mirasçılara, Tat kulelerdeki mevcut paydaşlığın satış yoluyla giderilmesi için dava açmıştı. Tereke Mahkemesi tarafından yönetilen ikiz kuleler, emlak vergisi gibi masraflar çıkarınca mahkeme, kulelerin cephesini reklam giydirmesi için bir GSM şirketine kiraladı. Varislerden Uğur Tatlıcı’nın binanın kiraya verilmesi talebi ise diğer mirasçılar tarafından onaylanmayınca yürürlüğe girmedi. (Milliyet)

Tatlıcılar'ın 3 milyar dolarlık miras kavgasında karar

 

Tatlıcı'nın 3 milyar dolarlık mirası ikinci eş ve çocuğuna

 

Tatlıcı milyarlık servet için dava açtı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)