BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatKorona aşısında fiyat savaşı----

Korona aşısında fiyat savaşı

Korona aşısında fiyat savaşı
02 Mart 2021 - 09:21 www.finansgundem.com

Aşı kampanyalarının olumsuz etkisi gün yüzüne çıktı. Almanya'da tek dozu 1.78 euro olan 1.5 milyon AstraZeneca aşısı elde kaldı. Dozu 16 euro olan Pfizer aşısına talep arttı. Araştırmalar aşıda ‘etki' değil, ‘fiyat' farkı olduğunu kanıtladı.

Korona salgınına karşı geliştirilen aşılar, sağlık sektöründe 'savaşa' döndü. Öyle ki, Pfizer'in veya ABD ilaç şirketlerinin medya bağlantılarıyla kötülenen diğer aşılar, elde kalmaya başladı. Almanya'da bir dozu 1.78 euro olan 1.5 milyon AstraZeneca aşısı atıl olarak bekliyor. Halk, medyanın etkisiyle 'etkisi az' diye bu aşıdan olmak istemiyor.

YATIŞLAR %94 DÜŞTÜ

İnsanlar, dozu 16 euro olan aşılara yönlendiriliyor. Yapılan araştırmalarda ise, mRNA tabanlı Pfizer ile AstraZeneca aşısının 'aynı oranda etkili olduğu' ortaya çıktı. Der Spiegel dergisi, AstraZeneca'nın, hastaneye yatışları yüzde 94 oranında düşürdüğünü yazdı. Psikolog Gerd Gigerenzer, "Her iki aşı da ciddi hastalıklara karşı eşit derecede iyi koruma sağlıyor" diye konuştu.

SALGIN YILGINLIĞI ARTIYOR

Salgınla mücadele önlemleri, insanları korumak için alınıyor. Ancak psikologlar, kısıtlamaların toplum ve ruh sağlığına oluşturduğu risklerin göz ardı edilmemesi gerektiğini savunuyor. Psikolog Stephan Grünewald'a göre, uzun vadeli perspektif sunulamaması insanlarda, tükenmişlik hissi yarattı. Grünewald, "İnsanlar, sonsuza kadar tecritte gibi yaşayacağını düşünüyor" dedi.

AB 200 milyon doz daha Pfizer-BioNTech aşısı aldı

 

BioNTech-Pfizer aşısının tedariki normale döndü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)