BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiKorkutan uyarı: Enerji krizi kapıda----

Korkutan uyarı: Enerji krizi kapıda

Korkutan uyarı: Enerji krizi kapıda
24 Eylül 2021 - 12:09 www.finansgundem.com

Metal sektörünün önde gelen şirketleri Avrupa'da etkisini her geçen gün daha da hissettiren enerji krizine yönelik uyarılarda bulundu. Şirketler elektrik maliyetlerinin artmasının çevreci gündemi zora sokabileceğini söyledi.

Dünyanın en büyük metal üreticileri, Avrupalı politikacılara enerji krizinin bölgenin çevreci çabalarını rayından çıkarma ve üreticileri yerlerini değiştirmeye zorlama tehdidi getirdiği uyarısında bulundu.

Üyeleri arasında Glencore Plc, Rio Tinto Group ve Norsk Hydro ASA’nın bulunduğu Eurometaux, Avrupa Komisyonu’na bir mektup göndererek, güçlü bir şekilde artan enerji fiyatlarının şirketleri üretimi durdurmaya yönelttiğini kaydetti.

Grup ayrıca, emisyon izni fiyatlarının çok fazla artırılmaması ve daha esnek devlet yardımı esasları dahil sektör için ilave destek de istedi.

Çinko üreticisi Nyrstar NV, Hollanda’daki önemli bir tesiste günün yoğun zamanlarında üretimi azalttıklarını duyurdu. Bu açıklama, enerji fiyatlarındaki artışın metal arzını nasıl olumsuz etkilediğinin altını çiziyor.

Eurometaux, bölgedeki alüminyum üreticileri için, elektrik enerjisi maliyetlerinin ton başına 2 bin euroya (2 bin 345 dolar) kadar çıkabildiğini ve bunun alüminyum fiyatının yaklaşık yüzde 80’ine denk geldiğini kaydetti.

Reuters: Elektrik ve doğalgaz ekimde yüzde 15 zamlanabilir

Avrupa’da doğalgaz krizi

Avrupa'da artan enerji ihtiyacı fiyatları yükseltti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)