BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKorkulan oldu! IŞİD Kobani'ye girdi----

Korkulan oldu! IŞİD Kobani'ye girdi

Korkulan oldu! IŞİD Kobani'ye girdi
03 Ekim 2014 - 09:19 www.finansgundem.com

Kobani'de sokak sokak direniş başladığı iddia ediliyor

IŞİD militanları, Türkiye-Suriye sınırındaki Kobani kentini üç koldan kuşattı. Militanlarla metrelerce mesafeden çatışan Kürtler, sokak çatışmalarına hazırlandıklarını açıkladı Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) bağlı militanların, eylül ayından bu yana kuşatma altında tuttukları Suriye'nin Kobani kentine girmek üzere olduğu belirtildi. Muhaliflere ait bir haber ajansı ise IŞİD'in kente girdiğini iddia etti. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin (SNHR) verdiği bilgilere göre IŞİD militanları Türkiye sınırındaki Kobani'yi üç koldan kuşatmış durumda. SNHR Başkanı Rami Abdurrahman, kentin güney ve güneybatısında militanlarla Kürtlerin metrelerce mesafe uzaklıkta 36 saattir çatıştıklarını duyurdu. IŞİD'in ilerlemesinin, ABD liderliğindeki koalisyon güçlerinin bölgeye yönelik hava operasyonlarına rağmen devam ettiğine dikkat çeken Abdurrahman, çatışmaların ayrıca kentin batısındaki birkaç kilometrelik mesafede sürdüğünü vurguladı. SNHR'ye göre Kobani'nin IŞİD'in eline geçmesi an meselesi. SNHR yetkilileri ayrıca koalisyona bağlı uçakların Kobani çevresine en az 20 hava operasyonu daha düzenlediğini aktardı. Ancak başta ABD olmak üzere hiçbir koalisyon üyesi ülke hava saldırılarını üstlenmedi. AP haber ajansına konuşan bölgedeki Kürtler de IŞİD militanlarına karşı artık taktik değiştirdiklerini açıkladı. Kürt yetkililer, IŞİD'in artık sadece birkaç kilometre uzaklarında olduğunu belirterek kenti sokak sokak savunmaya hazırlandıklarını söyledi.
 
KOBANİ'YE GİRDİLER
 
Suriyeli muhaliflere ait Masar Ajansı ise IŞİD güçlerinin Kobani'ye doğudan girdiğini ileri sürdü. IŞİD'in bomba yüklü araçla ilçe girişinde düzenlediği saldırıda, Kürt gruplara bağlı 4 kişinin öldüğü kaydedildi. Kürt grupların, IŞİD mevzilerine roketle saldırdığı ifade edildi. IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasında sokak çatışmalarının yaşandığını kaydeden AA muhabirinin, yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, IŞİD kentin kenar mahallelerine kadar ulaştı. Öte yandan Suriye'deki muhalif birliklerden İslami Cephe'nin Basın Sözcüsü Ebu Firas el-Halebi, Halep'in kuzeyinde terör örgütü IŞİD'le çatıştıklarını bildirdi.
 
BM: IŞİD SAVAŞ SUÇU İŞLİYOR
 
Birleşmiş Milletler'in (BM) Irak'taki sivillerin korunmasına ilişkin raporunda, IŞİD terör örgütünün savaş suçu işlediği belirtildi. Raporda, IŞİD'in kitlesel katliamlar yaptığı, kadınları kaçırdığı, genç kızları seks kölesi, erkek çocukları savaşçı olarak kullandığı belirtilerek, bunların sistematik insan hakları ihlalleri olduğu ve savaş suçu oluşturabileceği kaydedildi. Irak'ta 2014'ün başından beri de en az 9 bin 347 sivilin hayatını kaybettiği bildirildi. Ağustos 2014 itibarıyla 1.8 milyon Iraklının da yerinden olduğu vurgulandı. BM raporunda, Irak güvenlik güçlerinin yaptığı hava saldırılarının önemli sivil kayıplara neden olduğu ve bunun da uluslararası hukukun ihlali olduğu belirtildi.
 
ARAÇLARI ÇALDILAR
 
İhlas Haber Ajansı, Kobani'den kaçarak Türkiye'ye sığınan mültecilerin sınırda bekleyen araçlarının IŞİD militanlarınca çalınma anlarını görüntüledi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)