BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKorku büyüyor Biden çok fazla harcama artışını, çok hızlı yapıyor----

Korku büyüyor Biden çok fazla harcama artışını, çok hızlı yapıyor

Korku büyüyor Biden çok fazla harcama artışını, çok hızlı yapıyor
17 Mayıs 2021 - 10:23 www.finansgundem.com

Bazı Demokratlar ve ekonomistler, yaralı bir Amerika'yı Roosevelt’e benzer bir şekilde dönüştürmek isteyen Başkan Biden'ın çok fazla harcama artışını, çok hızlı yaptığından endişelenmeye başladılar.

FİNANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bazı Demokratlar ve ekonomistler, yaralı bir Amerika'yı Roosevelt’e benzer bir şekilde dönüştürmek isteyen Başkan Biden'ın çok fazla harcama artışını, çok hızlı yaptığından endişelenmeye başladılar.

Neden önemli: Bazı ekonomistler, tüm bu harcamaların enflasyonu artıracağından ve Biden’ın ekonomik mirasını riske atacağından korkuyor. Bunu işverenlerin şikayetlerinde - bazı erken veriler ve pek çok anekdot kanıtıyla birlikte - insanların işsizlik ödemelerindeki artış nedeniyle iş almadıklarını görüyorsunuz.

Bunu, eyaletlerdeki bütçe açıklarının beklendiği kadar kötü olmadığı haberlerinde görüyorsunuz. Bu hafta sonu bir L.A. Times manşeti "Güzel zamanlar geçsin!" diyor. 

Yine de Biden hala daha fazla harcamak istiyor.

Başkan Bill Clinton döneminde Hazine Bakanı olan ve Şubat ayında enflasyon konusunda uyarıda bulunan Larry Summers, Axios'a birkaç ay öncesine göre daha fazla endişeli olduğunu söyledi ve ekledi: "Veriler, beklediğimden daha fazla ve daha erken enflasyona işaret ediyor."

Diğer taraf: Beyaz Saray, ülke tamamen aşılandığında ve herkesin işe geri döndüğünde kendini güvende hissettiğinde daha fazla Amerikalının işgücüne katılacağını iddia ediyor. Beyaz Saray, sonbaharda yeniden açılan okullara da güveniyor ve çalışan ebeveynlerin çocuklarına bakmak yerine iş aramalarına izin veriyor, sanal sınıfta uzaklaşıyor.

Enflasyon konusunda ise Beyaz Saray yetkilileri bunun geçici olacağı konusunda ısrar ediyor. Gelişmiş işsizlik sigortasının işçileri evde kalmaya teşvik ettiği görüşüne inanmıyorlar. Ancak, bazı Amerikalıları iş aramaya ikna etmek için daha yüksek ücretlere ihtiyaç duyulabileceğini ima ediyorlar.

Bazı Demokratlar perde arkasında Biden'in Amerikalılara vergi artışlarının harcamalarla zamanlanacağına dair güvenilir kanıtlar göstermesi gerektiğini tartışmaya başladılar.

Summers, "Harcama önden geliyorsa ve vergiler yolda geliyorsa, o zaman net olarak bu yangına yakıt ekleyecektir," dedi.

Ancak Summers, artan fiyatlar için çoğunlukla Fed'i suçluyor: "Konut piyasası alev alırken, ayda 40 milyar dolarlık ipotek menkul kıymetleri satın almanın tuhaf olduğunu düşünüyorum."

İmha edilen her roket 50 ila 100 bin dolar kayba neden oluyor

 

FED’in ilk sinyali Eylül’de vermesi bekleniyor

 

ABD'de enflasyon 13 yılın zirvesine çıktı!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)