BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKorkmaz Yiğit'i hileli iflas sorgusu----

Korkmaz Yiğit'i hileli iflas sorgusu

Korkmaz Yiğit'i hileli iflas sorgusu
31 Ekim 2013 - 12:55 www.finansgundem.com

İşadamı Korkmaz Yiğit, bir işadamına 7.5 milyon liralık borcunu ödememek için 'hileli iflas'a başvurduğu nedeniyle sorgulandı

İddiaya göre; işadamı Salih Alpaslan'ın, Banker Kastelli olarak tanınan Abidin Cevher Özden'den 7.5 milyon lira alacağı vardı. Özden, 2008 yılında intihar edince Alpaslan, Özden'in alacağı olduğu Korkmaz Yiğit'e yöneldi.
Mahkeme yoluyla parayı Korkmaz Yiğit'ten istedi. Bu süreçte Korkmaz Yiğit, parayı ödememek ve icradan mallarını kurtarmak için 'hileli iflas' yoluna gitti. Malvarlığını da sattı. Bunun üzerine Salih Alpaslan, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Alpaslan, Yiğit'in borcunu ödememek için 'hileli iflas' verdiğini ve mallarını usulsüz olarak elinden çıkardığını iddia etti. Alpaslan, suç duyurusunda Korkmaz Yiğit'le birlikte hareket ederek malları alan 20 ismi de suç duyurusuna ekledi.
GÜLMAN'IN DA İFADESİ ALINDI
Savcılığın talimatı üzerine Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü araştırma başlattı. Polis, Korkmaz Yiğit'in mallarını sattığı isimlerden işadamı Kemal Gülman'ın ifadesini aldı. Daha sonra 'Bakır Kraliçesi' Sema Cıngıllıoğlu iddialarla ilgili ifade verdi. Gülman ve Cıngıllıoğlu, Korkmaz Yiğit'in diğer ticari konularıyla ilgili bir bilgileri olmadığını, sadece ticari bir alışveriş yaptıklarını söyledi.
Soruşturma kapsamında 18 kişinin daha ifade vermesi beklenirken, Korkmaz Yiğit, sabah saatlerinde emniyete geldi. Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü yerleşkesinin B Blok 4. katında bulunan Mali Şube'ye avukatı ile birlikte gelen Korkmaz Yiğit, hakkındaki iddiaları kabul etmediği öne sürüldü.  Yiğit'in "nitelikli dolandırıcılık" suçlamasıyla sorgulandığı belirtildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)