BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakKörfez’de trilyon dolarlık birleşme----

Körfez’de trilyon dolarlık birleşme

Körfez’de trilyon dolarlık birleşme
16 Haziran 2019 - 12:38 www.finansgundem.com

Banka birleşme ve satın almalarında Körfez Bölgesi, artık öne çıkmaya başladı.

CÖMERT YILDIZ / FİNANSGÜNDEM.COM

Sberbank’ın satış için ön imzaların geçen yıl mayıs ayında atıldığı, onayların ise beklendiği Denizbank’ın da olduğu 9 farklı satın alma ve birleşmelerde değerin 1 trilyon dolara çıktığı ifade ediliyor.

İşte Arap sermayesinin satın alma sürecinde oluşturduğu ekonomi:

1-Birleşik Arap Emirlikleri’nin iki büyük finans kuruluşu Abu Dhabi Islamic Bank ve First Abu Dhabi Bank’ın birleşmesi için görülmeler var. Ortadoğu’nun en büyük bankası bu birleşme sonucunda ortaya çıkacak.Her iki bankanın birleşmesiyle oluşacak aktifler 234 milyar dolar.

2- 2008’de Türkiye Finans’ın ana hissesini alan Suudi Arabistanlı National Commercial Bank ile Riyad Bank’ın görüşmeleri sürüyor.İki bankanın birleşmesiyle oluşacak aktifler 188 milyar dolar.

3-DenizBank’ı almak için onay bekleyen Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Emirates NBD bölgenin en büyüklerinden biri olmak istiyor. Emirates NBD, DenizBank’ı alırsa oluşacak aktif büyüklük 180 milyar dolar olacak.

4-Birleşik Arap Emirlikleri Abu Dhabi Commercial Bank, Union National Bank ve Al Hilal’in birleşme görüşmeleri sürüyor. 3 bankanın bir araya gelmesiyle oluşacak aktif büyüklük 115 milyar dolar.

5-Türkiye’de de yatırımı bulunan Kuwait Finance House ve Ahli United Bank birleşirse 97 milyar dolalrık yeni bir banka doğacak ve bölgenin 6 büyük bankasından biri olacak.

6-Birleşik Arap Emirlikleri’nin en büyük İslami bankası Dubai Islamic Bank ve Noor Bank görüşmeleri sürüyor. Birleşme tamamlanırsa 76 milyar dolarlık bir varlık ortaya çıkmış olacak.

7-Suudi Arabistan merkezli Saudi British Bank ve Alawwal Bank birleşmesi masada. Ortaya çıkacak olan bankanın aktifleri 68 milyar dolar olarak hesaplanıyor.

8-Dubai merkezli Shuaa Capital ve Abu Dhabi Financial Group görüşmeleri sürüyor. Ortaya çıkacak varlığın büyüklüğü 20 milyar dolar.

9-Alizz Islamic Bank ve Oman Arab Bank arasındaki ön mutabakat anlaşması ekim 2018’de imzalandı. Birleşmenin büyüklüğü 8 milyar dolar.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)