BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiKore Merkez Bankası'ndan daha fazla sıkılaşma mesajı----

Kore Merkez Bankası'ndan daha fazla sıkılaşma mesajı

Kore Merkez Bankası'ndan daha fazla sıkılaşma mesajı
14 Ocak 2022 - 09:25 www.finansgundem.com

Kore Merkez Bankası enflasyonun bir süre daha yüksek seviyelerde kalacağına dair beklentilerle faiz artırımlarına devam edileceğinin sinyalini verdi.



Kore Merkez Bankası Başkanı Lee Ju-yeol cuma günkü faiz artırımına ek olarak daha fazla sıkılaşma olabileceğinin sinyalini verdi.

Lee, politika faizinin salgın öncesindeki yüzde 1,25 seviyesine dönmesine rağmen hala genişlemeci bir seviyede bulunduğunu ve bir faiz artırımı daha gelse dahi bunun politikayı daha sıkı bir hale getirmeyeceğini belirtti.

Kore Merkez Bankası’nın enflasyonun uzun bir süre daha yüzde 3 seviyesinde kalmasını beklediğini belirten Lee, bunun daha fazla Faiz artırımı ihtiyacının arkasında yatan ana sebep olduğunu söyledi.

“Enflasyonist baskılar önceki beklentilerimize göre çok fazla” diyen Lee, salgın ile ilgili belirsizliklerin devam ettiğini fakat bunun ekonomik toparlanmayı etkilemeyeceğini dile getirdi.

Faiz artırımlarının devam edeceğine dair beklentiler sonrasında Güney Kore tahvil vadelileri düşerken hisse senedi göstergesi Kospi Endeksi de düşüş kaydetti. Won ise büyük oranda yatay bir seyir izledi.

Resmen füze yağıyor: Kuzey Kore balistik füze fırlattı

 

ABD'den Güney Kore'ye 'İran'a tazminat ödeme izni'

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)