BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKordsa Global'e yeni CEO geldi----

Kordsa Global'e yeni CEO geldi

Kordsa Global'e yeni CEO geldi
25 Haziran 2013 - 13:22 www.finansgundem.com

2007 yılında Kordsa Global'e katılan Cenk Alper şirkette zirveye oturdu

Dünya’nın önemli kord bezi üreticilerinden ve Türkiye’nin önemli global şirketlerinden Kordsa Global’in CEO’luğuna Cenk Alper getirildi. Kordsa Global’e 2007 yılında Teknoloji Direktörü olarak katılan Alper, sırasıyla Teknoloji ve Pazar Geliştirme Başkan Yardımcılığı ve Operasyonlar Başkan Yardımcılığı görevlerinden sonra CEO olarak görevlendirildi.
Şirketin Global Ar-Ge merkezinin kurulması ve sektöre yönelik yeni ürünler geliştirilmesi gibi önemli rollerde yer alan Alper, Kordsa Global’in 9 ülkede, 10 fabrikada faaliyet gösteren tüm tesislerinden sorumlu olacak. Şirketin mevcut üst yönetiminin ve konumlanmasının oldukça güçlü olduğunu ve kendisini bu göreve uygun gören Yönetim Kurulu’na teşekkür ettiğini belirten Alper, “Böyle önemli bir göreve Kordsa Global’in 40. yılını kutladığı 2013 yılında gelmekten de ayrıca memnuniyet duyuyorum”dedi. Alper, Kordsa Global’in önümüzdeki dönemde lastik sektörüne yönelik global ayak izinin etkinliğini artıracaklarını ve lastik dışı alternatif sektör ve pazarlara dönük çalışmalarına da hız vereceklerini ifade etti. Cenk Alper, 1991 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü'nden mezun olmuş, yüksek lisans derecesini 1994 yılında aynı bölümden almış ve 2002 yılında Sabancı Üniversitesi Executive MBA programını tamamlamıştır. Sabancı Topluluğu’na, 1996 yılında katılan Alper, topluluk içerisinde birçok yurtiçi ve yurtdışı pozsiyonlarda bulunduktan sonra 2007 yılında Kordsa Global'e, Global Teknoloji Direktörü olarak katılmış, 2009-2010 yılları arasında Teknoloji ve Pazar Geliştirme'den Sorumlu Başkan Yardımcılığı yapmıştır. Cenk Alper, Ekim 2010'dan Haziran 2013'e kadar Operasyonlardan Sorumlu Başkan Yardımcılığını yürütmüştür. Haziran 2013'te CEO görevini devralmıştır.
Rakamlarla Kordsa Global
 Beş kıtaya yayılmış, dokuz ülkede, 10 üretim tesisi (ABD, Almanya, Arjantin, Brezilya, Çin, Endonezya, Mısır, Tayland, Türkiye)
 4 bin çalışan,
 Çok kültürlü işgücü, 16 farklı milliyet,
 Naylon 6,6 endüstriyel iplik sektöründe yüzde 34’lük pazar payı ile küresel lider,
 Dünya çapındaki, her üç hafif araç lastiğinden birinde Kordsa ürün ve teknolojisi var,
 Dünya çapındaki, her iki uçak lastiğinden birinde Kordsa ürün ve teknolojisi var.
 2012 Capital En Beğenilen Tekstil Sektörü Şirketi
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)