BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKöprü ve otoyollar halka arz edilecek----

Köprü ve otoyollar halka arz edilecek

Köprü ve otoyollar halka arz edilecek
09 Aralık 2013 - 07:57 www.finansgundem.com

İstanbul Boğazı’ndaki iki köprü ve bazı otoyolların özelleştirilmesi amacıyla bir şirket kurulacak

Köprü ve otoyolların halka arzını düzenleyen yasa teklifi kasım ayı sonunda TBMM ’ye gönderildi. Yasa teklifine göre, İstanbul Boğazı’ndaki iki köprü ve bazı otoyolların özelleştirilmesi amacıyla bir şirket kurulacak.

Radikal'den Neşe Karanfil'in haberine göre, Yasa teklifinde, şirketin kurulmasına ilişkin, “Hisselerin satışına karar verilmesi durumunda, özelleştirme programındaki otoyolların işletme hakkı, işletme hakkı verilmesi sözleşmesinin yürürlük tarihinden itibaren 30 yıl süre ile Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından ÖİB’nin yüzde 100 hissesine sahip olduğu anonim şirkete verilir” ifadesi yer alıyor. Teklifte, işletme hakkına konu varlıkların yapım, bakım, onarım ve işletme ile ilgili her türlü işlerin maliyet bedeli karşılığında kurulacak anonim şirket ile genel müdürlük arasında imzalanacak sözleşmeler çerçevesinde genel müdürlük yani Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılacağına ilişkin düzenleme yer alıyor. Yasa teklifinde bakım ve onarıma ilişkin yetkililerin Karayolları’nda yani Ulaştırma Bakanlığı ’nda bırakılması ise çift başlı bir yönetim yaratacağı endişesine neden oluyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)