BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisKöprü gitti, ofis geldi----

Köprü gitti, ofis geldi

Köprü gitti, ofis geldi
13 Mart 2013 - 07:29 www.finansgundem.com

Malezya devletinin dev yatırım şirketi ‘Khazanah Nasional Berhad’ Türkiye’de bir ofis açtı

Portföyünde 40 milyar doların üzerinde yatırım bulunduran Khazanah, Türkiye’deki merkezi için İstanbul’daki Levent 193 binasını seçti.
Merkezi Malezya’nın en yüksek binalarından Petronas kulelerinde bulunan Khazanah aslında Türkiye’ye hiç de yabancı değil. Milliyet'in haberine göre, yatırım grubunun portföyünde Türkiye’nin en büyük hastane zincirlerinden Acıbadem var. Malezyalılar, geçen yıl tamamlanan satışla Acıbadem için toplam 1.7 milyar dolar ödedi. Ancak Malezyalı Khazanah’ın Türkiye’deki en büyük girişimi köprü ve otoyol özelleştirmesi ihalesi oldu.Malezyalı Khazanah bünyesindeki UEM Group, Koç Holding ve Ülker Grubu ile birlikte köprü ve otoyolların özelleştirmesinde geçen yıl aralıkta 5.7 milyar dolarla en yüksek teklifi verdi. Bu ortaklıkta Malezya tarafının yüzde 40 payı vardı. Ancak bu yıl 1 Şubat’ta Başbakan Tayyip Erdoğan, “Otoyollar, köprüler meselesini tekrar masaya yatıracağız. Daha yüksek beklentimiz var” dedi. 22 Şubat’ta ise ihale iptal edildi. Malezyalılar ‘Khazanah Turkey Regional Office’ (Khazanah Türkiye Bölge Ofisi) adlı şirketlerini ise 18 Şubat’ta kurdular.
Malezya devleti, büyük bir ihaleyi kaçırsa da açılan ofis, Türkiye’de yatırım konusunda ısrarlı ve iştahlı olabileceklerini gösteriyor. Khazanah’ın dünya genelinde 50 civarı şirkette yatırımı bulunuyor. Bunlar arasında Malezya Havayolları ve Telekom Malezya da var. Malezyalıların Türkiye’deki şirketleri artık daha yakından incelemesine kesin gözüyle bakılıyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)