BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKöpek satışı ilanıyla milyonluk vurgun----

Köpek satışı ilanıyla milyonluk vurgun

Köpek satışı ilanıyla milyonluk vurgun
20 Nisan 2022 - 15:29 www.finansgundem.com

Adana'da, köpek fotoğraflarıyla internette sahte satış sitesi oluşturarak 150'ye yakın kişiyi yaklaşık 1 milyon lira dolandırdığı iddia edilen Cabbar Onur Akbay (27) ile 8 şüpheli yakalandı.


Cabbar Onur Akbay, bir süre önce internet sitesi kurup, köpek satışı yaptığına dair ilanlar oluşturdu. İlanları görenler, Akbay ile iletişime geçip, köpek satın almak istediklerini söyledi. Akbay bu yöntemle Türkiye’nin dört bir yanında yüzlerce kişiyle bağlantı kurdu.

Ücretlerini ödeyen kişiler, köpekler kendilerine ulaştırılmayınca Akbay ile yeniden iletişime geçmek istedi. İlanın kapatıldığını gören alıcılar dolandırıldıklarını anlayıp, polise başvurdu.

150’YE YAKIN KİŞİYİ DOLANDIRMIŞLAR

Gelen şikayetler üzerine çalışma başlatan Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 6 aylık teknik ve fiziki takibin ardından liderliğini Akbay’ın yaptığı şebekeyi deşifre etti. Şebekenin, 35 ilde 150’ye yakın kişiyi yaklaşık 1 milyon lira dolandırdığı tespit edildi.
Ekipler, 14 Nisan sabahı belirlenen adreslere eş zamanlı baskın düzenledi. Operasyonda benzer suçlardan kesinleşmiş 38 yıl hapis cezasıyla aranan Akbay, Kozan ilçesindeki saklandığı evde sevgilisi Sıla Y. ile yakalandı. Şebeke üyesi diğer 15 şüpheli de adreslerinde gözaltına alındı. Evlerde yapılan aramalarda çok sayıda bilgisayar ve cep telefonu, sahte kimlik ve diploma, telefon hatları ile dijital materyal ele geçirildi.

Şüpheliler sağlık kontrolünün ardından emniyete götürülürken, şebekeye ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı. Şebeke lideri Cabbar Onur Akbay’ın, operasyon kapsamında yürütülen fiziki takip sırasında 6 ay boyunca saklandığı evden hiç çıkmadığı, market ve yiyecek ihtiyaçlarını internet üzerinden giderdiği öğrenildi.

Akbay’ın, köpek satın almak için kendisiyle irtibata geçen kişilere, güven kazandırmak için veteriner hekim olduğunu söylediği ve sahte diploma fotoğrafı gönderdiği belirtildi. Ayrıca Akbay’ın, banka hesaplarını kullandıran kişilere, dolandırdığı paranın yüzde 30'unu komisyon olarak verdiği saptandı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden aralarında Cabbar Onur Akbay’ın da bulunduğu 8 kişi tutuklandı. Sıla Y. ile 6 kişi adli kontrol şartı, 3 kişi de savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Konutta yeni dolandırıcılık yöntemi!

 

Dolandırıcılık davasında NFT'lere el konuldu

 

2021’in 5 büyük dolandırıcılık yöntemi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)