BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakKonutta kriz çıkar mı----

Konutta kriz çıkar mı

Konutta kriz çıkar mı
08 Mayıs 2015 - 06:50 www.finansgundem.com

TL'deki düşüşe dikkat çeken KONUTDER Başkanı Çelik, "Türkiye'den konut alan yabancılar zarar edebilir. Bu da krizi tetikleyebilir" dedi

Yapı ve konut sektörü Yapı - Endüstri Merkezi’nde (YEM) düzenlenen "Pazarlama Argümanı Olarak Kullanılan Mimari Kavramlar" başlıklı panelde değerlendirildi.

Paneldeki konuşmasında, geçen yıl 37 bin adet konutun aralarında İngiltere, Almanya, Suudi arabistan ve Kuveytli yatırımcıların bulunduğu yabancılara satıldığına dikkat çeken Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Ömer Faruk Çelik, "Yabancıların bu konutları yatırım amaçlı aldılar. İki yıl içinde bu konutları satmak istediklerinde, esas sorun o an yaşanacak. Ülkemizde doların seyri her an değişebiliyor ve haliyle Türk Lirası değer kaybına uğruyor. İkinci el olarak satışa sunulacak olan bu konutlar TL bazında satılacağı için, yabancılar zarar etmeye başlayacaklar. Bu da ülkemizde konut sektöründe yeni krizin başlamasına neden olacak" diye konuştu.

Konut sektöründe esas olanın insanların beklentileri olduğuna dikkat çeken Çelik, "1980’li yıllarda insanlar sadece başını sokacak bir evi olmasını istiyorlardı; nitelik onlar için önemli değildi" dedi ve ekledi: "1990’lı yıllarda yine nicelik ve nitelik önemli değildi insanlar için, ama geniş ailemiz olduğu için artık apartmanlarda yaşamaya başladık. 2000’li yıllarda ise artık site kültürü başladı. Asansörlü, kaloriferli, sosyal yaşam alanları olan sitelerde oturmaya başladık. 2007 yılından ekonomimizin de büyümesi ile birlikte artık rezidanslar ve villalar devreye girmeye başladı. Konfor aramaya başladık" dedi.

Türkiye’de her 10 yılda bir konut sektöründe konjonktürel bir değişim yaşandığına dikkat çeken Çelik, "Geldiğimiz noktada ise Loft yapıları tartışmaya başladık. Gelir seviyemiz, yaşam standardımız ve beklentilerimizi değiştirdi. Önümüzdeki 10 yıl içerisinde de yine değişimler yaşayacağımız kesin" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)