BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakKonutta KDV indirimi talebi----

Konutta KDV indirimi talebi

Konutta KDV indirimi talebi
14 Şubat 2018 - 11:32 www.finansgundem.com

Konut sektöründe talep azalması olduğunu ifade eden Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Yenigün, KDV indiriminin tekrar hayata geçirilmesini istediklerini bildirdi

Türkiye Müteahhitler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Yenigün, konut satışlarındaki gerilemeye ilişkin, "Düşüş talep azalmasından kaynaklı, sektöre yönelik balon iddiaları gerçeği yansıtmıyor. Geçen yıl yapılan KDV indiriminin faydası olmuştu, bunu yeniden talep ediyoruz." dedi.

Yenigün, müteahhitlik sektörünün hedef ve beklentilerine yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Ham madde ve akaryakıt fiyatlarının son dönemde önemli oranda arttığını belirten Yenigün, demir fiyatlarının geçen yıla oranla yüzde 50 yükseldiğine dikkati çekti. Yenigün, "Demir, ham madde, akaryakıt fiyatlarındaki artış nedeniyle müteahhitlere fiyat farkı ödenmesini talep ediyoruz. Bu kapsamda bir çalışma yaparak Başbakanlığa sunduk, idarelerle çalışılıyor, biraz zaman alabilir." diye konuştu.

Konut satışlarındaki gerilemeye değinen Yenigün, "Konut satışlarındaki düşüş talep azalmasından kaynaklı, sektöre yönelik balon iddiaları gerçeği yansıtmıyor. Geçen yıl yapılan KDV indiriminin faydası olmuştu, bunu yeniden talep ediyoruz. O kadar konut stoku ihmal edilemez. Vergi indirimiyle piyasa canlanır, satış olmayınca küçük firmalar, taşeronlar, aşağılara kadar sektörler etkileniyor." değerlendirmesinde bulundu.

Irak'ın yineden imarı için Türk müteahhitlik sektörünün yapacağı çalışmaları da değerlendiren Yenigün, ülkede yapılacak seçim sürecinin tamamlanmasını beklediklerini söyledi.

Libya pazarında da hareketlilik yaşandığını dile getiren Yenigün, bu ülkenin, yarım kalmış hastane ve okul gibi işleri tamamlamak istediğini ve bu konularda çeşitli görüşmeler yapıldığını anlattı.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • doğru söyler14 Şubat 2018 14:35

    YERSEN Yorumun Başlığı ''YERSEN'' olsun Bu ülkede herkesin kendi pencersinden bakması moda olmuş. Daire maliyetlerinin arsa payı hariç 70-90 bin olduğu bölgede, daire bakmaya gittiğinizde satış fiyatını 300-400 bin tl olarak söylüyor ve satıyorlar. Demirin ve yakıtın v.s maliyet farkını herkes koymuş oluyo zaten burada daireyi alan kişi madur. Şahsen ben Daire almayı düşünen biri olarak ilk planda hiç bir zaman tapuya ödeyeceğim kdv aklıma gelmiyo.Pazarın zayıflama sebebide bu değil şişirilmiş fiyatlar. Haa bu ülkede devlet kdv v.s ne indirimi yaparsa yapsın ürüne yansıtılmıyo yine aynı fiyattan satılıyo. Bu ülkede duyarlı insanlar maç bilet satışlarındaki geliri,oya dantel paralarını,çocuklar harçlıklarını askere destek ve moral olsun diye bağışlıyoken..YAZIK.