BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakKonutta büyük kriz: Sadece bir ev için 150 kişilik kuyruk!----

Konutta büyük kriz: Sadece bir ev için 150 kişilik kuyruk!

Konutta büyük kriz: Sadece bir ev için 150 kişilik kuyruk!
17 Ağustos 2022 - 16:59 www.finansgundem.com

Konut krizinin giderek büyüdüğü İrlanda’nın başkenti Dublin’de bir evi görmek için akşam saatleri olmasına rağmen 150’den fazla kişi kuyruk oluşturdu.


Konut arzı krizinin derinleştiği İrlanda'nın başkenti Dublin'de dün akşam bir kiralık daireyi görmek için 150'den fazla kişi sıraya girdi.

İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre akşam saat 9.00 sularında dahi kuyruğa 50'ye yakın kişi dahil oldu.

Sözcü'deki habere göre; Twitter'da kuyruğa giren kişilerin görüntüsünü paylaşan Conor Finn, ayrılmadan önce bir saat kuyrukta beklediğini söyledi. Akşam saat 9.30'da kuyruktan ayrıldığını belirten Finn ayrıldığı sırada başkalarının sıraya girmeye devam ettiğini belirtti.

ÜLKEYE YABANCI ŞİRKET VE ÇALIŞANLARIN GİRİŞLERİ ARTTI

İrlanda'da teknoloji ve ilaç şirketlerine düşük kurumlar vergisi uygulanması nedeniyle ülkeye yabancı şirketlerin ve çalışanların girişleri arttı. Söz konusu şirketlerin ülkeye akın etmesi İrlanda'daki konut talebini de patlattı.

Bu sektörlerde çalışan kişilerin yüksek maaşlar kazanıyor olması yüksek kiralar ödeyebildikleri anlamına geldiği için kira fiyatları da önemli miktarda arttı.

Dublin'deki emlak şirketlerinden Brock Delappe, bir ev için 1200 başvuru aldıktan sonra evi göstermek için piyango sistemi uygulamaya karar verdiklerini söyledi. Emlak şirketi, konutu görmek isteyenleri bile seçmek zorunda kaldıklarını ifade etti.

Emlak sitesi Daft.ie, geçen hafta çarşamba kronik arz kıtlığının bu ay ülkedeki kiralık daire sayısını rekor düzeyde düşük bir seviyeye ittiğini ve 1 Ağustos itibarıyla 5,1 milyonluk nüfus için sadece 716 evin müsait olduğunu söyledi.

Irish Residential Properties'in CEO'su Margaret Sweeney, Reuters'a bu ay verdiği demeçte Dublin şehir merkezine yakın 20 yeni daireyi görmek için 600 talep aldıklarını söyledi. Sweeney konut talebinin aydan aya arttığını dile getirdi.

DUBLİN'DE 300'DEN AZ KİRALIK EV BULUNUYOR

Ülkedeki konut krizi Kovid-19'un yayılmasını yavaşlatmak için son 18 ayda inşaat sektörünün iki kez kapatılmasıyla daha da kötüleşti.

2009’da İrlanda’da kiralanabilecek 23 bin 400’den fazla ev vardı. Bunları yaklaşık 8 bini Dublin’de ve 15 bin 500’ü çevre bölgelerdeydi. Buna karşılık, bu yıl 1 Ağustos’ta Dublin’de kiralık 300’den az ev bulunuyor.

İrlanda hükümeti, pandemi ve Ukrayna’daki savaş nedeniyle ülkedeki mülteci sayısında artış görüldüğünü belirtiyor.

Irish Independent'ın haberine göre, kalacak yer sıkıntısı o kadar kritik hale geldi ki bu ay yaklaşık 4 bin 300 Ukraynalı mülteci, kira sözleşmeleri sona erdiği için yerinden edilecek.

ABD'de konut başlangıçları 1 yılın en düşük seviyesinde

 

İstanbul'da yeni tip emlak dolandırıcılığı: Sakın inanmayın!

 

Ev almak için doğru zaman mı?

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.17 Ağustos 2022 22:22

    DUBLINDE 300 DEN AZ DA OLSA KİRALIK EV VARMIŞ BİZDE EMLAKÇININ BİRİ 2000 TL YE KİRALIK EV DESE 2 GÜN DOLMADAN EN AZ 2000 MÜRACAAT EDEN KİRACI OLUR OLUR basın Istanbul veya izmirde sosyal deney yapsın bakalım kaç kişi müracaat edecek