BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakKonut sektörü yeni teşvikten memnun----

Konut sektörü yeni teşvikten memnun

Konut sektörü yeni teşvikten memnun
19 Eylül 2018 - 13:27 www.finansgundem.com

GYODER/Yetgin: Yabancı yatırımcıyı teşvik eden yeni düzenleme sektörün elini güçlendirecek

Türkiye'de gayrimenkul alan yabancı yatırımcıların, vatandaşlığa geçişi için gereken asgari taşınmaz bedelinin 1 milyon dolardan 250 bin dolara indirildiği yeni düzenleme ile ilgili açıklama yapan GYODER Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Yetgin gayrimenkul sektörünün beklediği bu indirimin yabancı yatırımcıyı teşvik edeceğini ve sektörün elini güçlendireceğini söyledi.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan 106 sayılı kararla, yabancıların Türkiye vatandaşlığına geçişiyle ilgili bazı düzenlemeler değiştirildi. Bu kapsamda, gayrimenkul sektörü temsilcilerinin de değişiklik talep ettiği, 1 milyon dolarlık gayrimenkul alımı yapan yabancıya ‘Türk vatandaşlığı’ hakkı tanınması ile ilgili maddede düzenleme yapıldı ve söz konusu limit, 250 bin dolara indirildi. Yeni düzenlemeyi değerlendiren GYODER Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Yetgin, “Türkiye gayrimenkul sektörünün gelişimi adına önemli bir misyon üstlenen GYODER olarak, sektörün önünü açacak tüm düzenlemelerin acilen yapılmasını her fırsatta dile getiriyoruz. 1 milyon dolarlık gayrimenkul alımı yapan yabancıya vatandaşlık hakkı tanınması şartını indirilmesi konusunda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla görüşmelerimiz olmuştu. Bakanlığımıza, sektörümüzdeki sıkıntılara çözüm olacak düzenlemeler konusunda gösterdikleri ilgi için teşekkür ediyoruz” dedi.

Gayrimenkul alan yabancı yatırımcılara vatandaşlık hakkı verilmesinin İspanya, Portekiz, Kanada, Yunanistan gibi birçok ülkede yabancı yatırımcıyı çekmek ve gayrimenkul satışlarını teşvik etmek için uygulanan bir yöntem olduğunu belirten Doç. Dr. Feyzullah Yetgin, “Gayrimenkul için 1 milyon dolar, küçük bir yatırım değil. Bugüne kadar Türkiye’de gayrimenkul yatırımı yapan yabancı yatırımcılar ağırlıklı olarak 100 bin ila 300 bin dolar civarında bir yatırım aralığı tercih etmişti. Yeni düzenleme ile daha üst segmentteki yatırımcıyı ülkemize çekmeyi hedeflemeliyiz. Başta marka şehir olarak konumlandırdığımız İstanbul olmak üzere, ülkemizin birbirinden güzel bölgeleri ve kentlerindeki gayrimenkul potansiyelini, yatırımcı olarak Türkiye’ye çekmek istediğimiz hedef kitleye çok iyi anlatmamız gerekiyor. Çünkü Türkiye gayrimenkul sektörü, son dönemdeki başarılı performansı, altyapısı, vergi oranları ve avantajlı konumu ile çok daha iyi bir seviyede olmayı hak ediyor” diye konuştu.

2018 yılında yabancılara yapılan konut satışlarının arttığını vurgulayan Feyzullah Yetgin, şöyle konuştu: “Son dönemde yaşanan kur artışı ile birlikte, yabancı yatırımcı ve yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız için Türkiye’de yatırım yapmak cazip hale gedi. Ayrıca geliri döviz olanlar için avantajlı bir durum ortaya çıktı. Bu gelişmelerin de etkisiyle yabancılara yapılan konut satışları 2018 yılı ikinci çeyrek sonu itibarıyla, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 23,15'lik büyüme ile 11 bin 816 adet seviyesine yükseldi.

Gayrimenkul alımı yapan yabancıya ‘vatandaşlık hakkı’ şartının esnetilmesinin, ülkemize daha fazla yabancı yatırımcı çekmemize ve konut satışlarını artırmamıza katkıda bulunacağına inanıyorum.”

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)