BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkKonut kredi faizi düşüşünden Ziraat zarar etmez!----

Konut kredi faizi düşüşünden Ziraat zarar etmez!

Konut kredi faizi düşüşünden Ziraat zarar etmez!
10 Ağustos 2016 - 11:09 www.finansgundem.com

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, kredi kartlarında taksit ile ilgili düzenlemeye yönelik kararın 20 gün içerisinde alınacağını söyledi

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Ağustos ayına ait ilk verilerin ihracat ve ithalatta büyük bir değişiklik olmadığını gösterdiğini söylerken, Ağustos'un ilk haftasında ihracatın geçtiğimiz yıl seviyesine paralel seyrettiğini belirtti.

Tüfenkci, hükümetin kredi kartlarında taksit sayısını artırmaya yönelik genel bir eğiliminin olduğunu belirtirken, bu konuyla ilgili kararın 20 gün içerisinde alınabileceğini söyledi ve bankacılıkla ilgili yeni düzenlemelerin cari açığa büyük bir etkisinin olmayacağını belirtti.

Tüfenkci, kredi faizlerinde düşüşten yana olduklarını belirterek, hükümetin bankaların daha düşük faiz oranlarıyla çalışmasını beklediğini söyledi.

Tüfenkci, Rusya krizinin Türkiye'nin ihracatı üzerinde yaklaşık 1 milyar dolar etkisi olduğunu ancak Rusya ile normalleşmenin ardından Rusya'ya yeni ihracat ürünlerinin gidebileceğini ve Rusya ile imtiyazlı gümrük düzenlemelerinin yeniden gündeme geleceğini söyledi.

Tüfenkci, tüketici kredilerinde vadenin 48 aya uzatılmasının normal olduğunu ve bu önlemlerin "kontrollü" ilerlediğini söylerken, cari açığın bulunduğumuz noktada yönetilebilir olduğunu belirtti.

Tüfenkci, konut kredilerindeki düşüşten Ziraat Bankası'nın bir zararı olmayacağını belirtti.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)