BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKonut kampanyasının tarihi belli oldu----

Konut kampanyasının tarihi belli oldu

Konut kampanyasının tarihi belli oldu
02 Ocak 2023 - 15:09 www.finansgundem.com

Orta gelirlilere yönelik yeni konut kampanyasının ayrıntıları çarşamba günü açıklanacak.

Orta gelirlilere konut kampanyasında tarih belli oldu. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kampanyaya ilişkin ayrıntıları 4 Ocak Çarşamba günü kamuoyuna duyuracak. 

NTV'de yer alan habere göre,konutun değerine göre farklılaşan faiz oranlarının uygulanacağı bir kampanya olacağı belirtiliyor.

Kampanyada farklı içerikle bir mortgage sisteminin uygulanması bekleniyor. Kredi Garanti Fonu'ndan (KGF) şirketlere sağlanan kefaletin bireysel ayağının da başlaması yönünde hazırlık olduğu gündeme gelmişti.

KONUT KREDİLERİNE YÖNELİK DÜZENLEME

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, kampanya kapsamında, tüketicilerin kullanacakları konut kredilerine yönelik düzenleme yapılacağını açıklamıştı. 

Bakan Kurum kampanya hakkında şu bilgileri vermişti: "Bu proje kapsamında sizlerin de sorun yaşadığı, tüketicilerin ev alırken kullanacakları konut kredilerine ilişkin uzun zamandır bir çalışma yapıyoruz. Bir taraftan konut arzını artıralım, yüklenicilerimiz, geliştiricilerimiz yeni projeleri yapsınlar, diğer taraftan da evini yeni alacak kardeşlerimize, orta gelire Ankara, İstanbul, İzmir'de yaşayan memur kardeşlerimize bu imkanı tanıyalım istiyoruz."

Konut piyasasında alıcılar mı kazanacak satıcılar mı?

 

Konut fiyatları ve kiraları bir yılda uçtu

 

Türkiye’deki konut sahipliği oranı azalıyor

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)