BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakKonut fiyat artışında Türkiye zirvede----

Konut fiyat artışında Türkiye zirvede

Konut fiyat artışında Türkiye zirvede
06 Temmuz 2021 - 10:29 www.finansgundem.com

Moskova ve St. Petersburg, Ankara ve İzmir, konut fiyatlarındaki artış ile dünyanın zirvesinde

Dünyanın birçok kentindeki konut fiyatlarının değerlendirildiği uluslararası Global Residential Cities endeksine göre Ankara, İzmir, Moskova ve St. Petersburg, 2021 yılının ilk çeyreğinde konut fiyatlarındaki artış konusunda dünyanın 10 şehri arasında yer aldı.

TÜRKİYE İLK SIRADA

Bu yıl içerisinde konut fiyatları artışında iki Türk şehri liderliğe oturdu.Knight Frank tarafından hazırlanan uluslararası Global Residential Cities endeksine göre 150 dünya şehri arasında bu yılın ilk çeyreğinde konut fiyatlarında en büyük artış görülen ülkeler sıralamadaki lider yüzde 22,9 artışla İzmir olurken, bu şehri ikinci sırada yüzde 30,3 oranlarındaki fiyat artışıyla Ankara takip etti. Sıralamada üçüncü sırada ise yüzde 30,1 artışla Yeni Zelanda’da bulunan Wellington şehri yer alıyor.

MOSKOVA’DA FİYATLAR YÜZDE 22 ARTTI

Emlak alanında uzmanlaşan Knight Frank şirketi tarafından düzenlenen derecelendirmede son bir yıl boyunca dünya çapında 150 şehirde konut fiyatları incelenirken, konut fiyatlarındaki küresel artış ortalama yıllık artış yüzde 7,4 olarak kaydedildi.

Şirket tarafından yapılan açıklamada, Rusya’nın başkenti Moskova’da konut fiyatlarındaki artışın yıl içerisinde yüzde 22,4 oranlarında meydana geldiği ifade edilirken Moskova, fiyatlardaki artışla konut fiyatlarında en çok artışa sahip 7’nci dünya şehri oldu. Geçtiğimiz yıl Rusya’nın başkenti, yıl içerisinde konut fiyatlarındaki artışta dünya şehirleri arasında 143. sıradaydı.

Rusya’nın bir diğer büyük şehri St. Petersburg, yıl içerisindeki konut fiyatları artışı değerlendirmesi sonucu 6. sıradan 8. sıraya düşerek konut fiyatı artışında bir yılda yüzde 22,1 oranlarına sahip oldu.

St. Petersburg’da geçtiğimiz yılın ocak ve mart döneminde konut fiyatlarındaki artış yüzde 14 olarak kaydedilmişti.

Rusya'da 13 kentten daha Türkiye'ye uçuşlar başlıyor

Fitch: ABD'de konut fiyatlar artışı yavaşlayacak

Dünyaca ünlü emlak yıldızından yatırım önerileri

'Konut ve ihtiyaç kredilerinde artış sürecek!'

 

YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bir bilen06 Temmuz 2021 16:47

    Ekonomiyi canlandıracağım diye kamu bankaları (dolayısıyla halkın cebi) üzerinden ve kamu zararı olacak şekilde aşırı düşük faizden kredi verirsen herkes o kredileri alıp eve yatırır.. Müteahhit ya da ev sahibi de bir anda 3-4 e katlanan talep nedeniyle ev fiyatlarını ikiye katlar.. Tüm bunlar bir ekonominin nasıl yönetilmesi gerektiğini bilmemenin sonuçları. Gelişmiş bir toplumda her vatandaş makul fiyatlarla konuta ulaşıp huzur için de oturabilir. Bizde ise orta gelirli olan ev sahibi vatandaşlar bile kendilerini yıllarca sürecek kredi borcu altına soktuğu için o evlerde huzurla, güvenle oturamıyorlar..       

  • Gerçekleşen 06 Temmuz 2021 12:57

    Herşeyin fiyati yukseliyor Turkiye de. Ev fiyatinin da yukselmesi normal. Heleki demirin ton fiyati 2020 Ocak ayinda 3100 lira iken 2021 Temmuz ayi ton fiyati 7350 lira olmuş. Maliyet baya artmış, faizler artmış, artik fazla konut yapan da yok, piyasa şartları baya zorluyor müteahit leri, bunlarin sonucunda da fiyatlar ister istemez artiyor.

  • Fatih06 Temmuz 2021 12:27

    Sürekli dünya birincisi olduğumuz iki konu 1. Hayat halılığı 2. Zam

  • Bağımsız Düşünce06 Temmuz 2021 12:17

    Konut fiyatları ve kiralar ile ilgili yeni düzenlemeler gerekiyor ! Birden fazla evi olana katlamalı vergi ve sonuçta kiracının cebinden çıkan kira gelir vergisinin kaldırılması lazım ! TOKİ vatandaşlar kiralık konut da üretmesi lazım ! Yürürlükte olan vergi sistemi ile yakında insanlar çadır kentlere talim edecek ! ! ! 

  • Konut abartisi06 Temmuz 2021 12:01

    Bizim halkımız abartir herzman ben de almam kendileri çalsın kendileri oynasın sen malına milyon de alinmadiktan sonra sözde

  • Siyahbeyaz06 Temmuz 2021 16:51

    Girin internete bakin bir sürü milyonluk ev var satilmayi bekliyor sen 1.5 milyon da dersin 2 milyon da dersin satilmadiktan sonra hikaye

  • Konut06 Temmuz 2021 13:14

    Pardon trilyon degil milyon özür dilerim. Eski paraya gitti aklım. Kusura bakmayın.

  • Emlak 06 Temmuz 2021 13:11

    Halk mı abartıyor. Emlak konutun yeni yaptığı 2+1 evler 1 trilyon.😶 Demek ki talep var. Konut fiyatlarına kurumların sitesinden bakmanızı tavsiye ederim. Saygılar.

  • selim06 Temmuz 2021 11:26

    reis faizi sıka sıka ülkenin ekonomisini yok etti

  • Halk06 Temmuz 2021 10:42

    Ekonomi bir bilim dalıdır tıpkı biyoloji gibi. Yanlış genler sakat bebege neden olur. Faiz sebep enflasyon sonuç düsüncesini savunanlar koltuk için dogruları söyleyemediklerimden bu durumu bizlere yasatıyorlar maalesef. Ülkem için varlıklarımız ve kaynaklarımızın yanlış kullanımı için çok üzülüyorum. Biz bu kadar fiyat artıslarını haketmedik. Hayırlısı artık.

  • Cevap06 Temmuz 2021 15:12

    Fiyat artışı için yazmıştım o ifadeleri yoksa seninle benim fikir ayrığımız yok biz fakirleşirken dünya alem zenginleşiyor önceden her düğüne çeyrek yakınlara 18 20 gr bileziklerle giderdik şimdi gramı zor takıyoruz durum bu.

  • Halk06 Temmuz 2021 12:38

    Katılmayabilirsin saygı duyuyorum. Ben sadece herkesin eşit koşullarda anayasa ile belirlenmiş haklarına barınma, yeme içme, sıfır araç alma koşullarına eşit sekilde sahip olması gerektigini düsünüyorum. Sabret, şükret mantığı bana dogru gelmiyor. Ekonomide bir hata yapılıyorki bizim paramız deger kaybediyor. Ev fiyatlarina orantılı olarak kiralarda artıyor. Etki tepki meselesi. Şuan istanbulda en düsük kira 2+1 toki için 2200 tl+ aidat+ elektrik+ su ancak bir askeri ücret sadece bunları karşılıyor. Yabancının benim ülkemde ne aldığına değil, bu ülkede yasayan insanlar muhtac olmadan yasayabiliyor mu ona bakarım. Çöplerden geçinmek icin pet sise, kagıt toplayanlar var. Ayrıca hersey artarken kamu kagıtlarına yatırım yapanların varlıkları eridi? Bu normal mi? Üretim maliyeti arttı ise sebebi üretici mi?Bir tuhaflık yokmu sizcede? İnsanlar yakınıyorsa sorun var demektir.

  • Halk06 Temmuz 2021 11:12

    En iyisi Japonyadan ekonomist getirelim. Bizim ekonomistleride oraya gönderelim. FİK belki talep eder, bi umudum onlar kaldı. Kalkınma ajansları ne iş yapıyor bilmiyorum. Ancak, belediyeler ve kooperatiflerin üreticiye destek olarak üretimi ve ihracat ve ithalatı artıracak hamleler yapması yerinde olacaktır.

  • Katılmıyorum06 Temmuz 2021 10:55

    Fikrine katılmıyorum zaten üretici fiyatlarının yüzde 40 arttığı yerde konut fiyatlarının yüzde 30 artması az bile dolayısıyle bizdeki artış enflasyon kaynaklı talep kaynaklı değil 5-6 yıl önce ikiyüz bin dolar eden daireler bugün 150 civarı buda senin değerlerinin ucuzladığını göstetir.