BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKongre üyelerinden Elon Musk’a Sincan tepkisi----

Kongre üyelerinden Elon Musk’a Sincan tepkisi

Kongre üyelerinden Elon Musk’a Sincan tepkisi
21 Ocak 2022 - 12:53 www.finansgundem.com

Elon Musk’ın Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde showroom açma kararı ABD’de de büyük tartışma yarattı.

Elon Musk'ın sahip olduğu elektrikli otomobil şirketi Tesla'nın insan hakları ihlali iddialarına konu olan Çin’in Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nde showroom açmasına yönelik tepkiler büyüyor.

Sözcü'nün haberine göre, Musk, Uygur Türklerine yönelik hak ihlali iddialarına rağmen geçen ay Sincan'da showroom açacaklarını açıklamıştı.

ABD Kongresi'ne bağlı ticaret ve denetleme komitelerinin liderleri, Tesla'nın Sincan hamlesini “kötü örnek” olarak niteledi. Temsilciler Meclisi üyesi olan Demokrat Partili Bill Pascrell ve Earl Blumenauer, Musk'a yazdıkları ortak mektupta “Sincan'ı kapsayan yanlış genişleme kararınız kötü bir örnek ve bu rahatsız edici süreçte Çin hükümetinin elini daha da güçlendiriyor” dedi.

İki Kongre üyesi, “Tesla'nın Çin'in Uygurlara yönelik gözaltı kamplarının ve zorla çalışma fabrikalarının ortasında showroom açacağını açıklamasından büyük üzüntü duyduk” ifadelerini kullandı.

Mektupta ayrıca Musk'ın Sincan'dan tedarik edilen ürünlerin bir listesini sunması da istendi.

ABD YÖNETİMİ ‘SOYKIRIM’ DEMİŞTİ

Şanghay'da bir fabrikası bulunan Tesla için Çin, son dönemde önemli bir ihracat merkezi haline geldi. Ülkede Tesla araçlarının satışı da giderek artıyor.

ABD Başkanı Joe Biden, Sincan'da üretilen ürünlerin ithalatını yasaklayan bir tasarıyı 23 Aralık'ta imzalamıştı.

ABD yönetimi, Çin'in Uygurlara yönelik uygulamalarını da “soykırım” olarak nitelemiş, Pekin'de yapılacak Kış Olimpiyatları'nı da boykot etme kararı almıştı.

Çin ise Uygurlara yönelik uygulamaların insan hakkı ihlali olduğunu reddediyor ve Sincan'daki çalışma kamplarının terörle mücadele çabalarının bir parçası olduğunu savunuyor.

Fransa Uygur Türklerine yönelik şiddeti ‘soykırım’ olarak tanıdı

 

Çin'in Uygur Türkleri'ne zulmüne karşı cephe genişliyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)