BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKongre baskıncılarına 'suikastçi' suçlaması----

Kongre baskıncılarına 'suikastçi' suçlaması

Kongre baskıncılarına 'suikastçi' suçlaması
15 Ocak 2021 - 14:20 www.finansgundem.com

Trump destekçisi Kongre baskıncıları, "eylem günü seçilmiş yetkilileri yakalayıp öldürme niyetinde oldukları" iddiasıyla suçlandı.

ABD’deki federal savcılar, geçtiğimiz hafta Başkan Donald Trump’ın destekçileri tarafından Kongre binasına düzenlenen baskınla ilgili karamsar bir tablo çizerek, isyancıların o gün ‘seçilmiş yetkilileri yakalayıp öldürme’ niyetinde olduklarını iddia etti. Reuters’a göre Savcılar, Başkan Yardımcısı Mike Pence’in masasında dururken görüntülenen QAnon komplo teorisyeni olarak bilinen Jacob Chansley'in gözaltına alınması talebiyle mahkemeye yaptıkları başvuruda bu görüşü sundu.

Kongre'ye saldıranlardan biri intihar etti

Arizona’daki Adalet Bakanlığı avukatları tarafından yazılan gözaltı başvurusunda, FBI’ın Chansley hakkındaki soruşturması hakkında daha ayrıntılı bilgi verildi. Buna göre, Kongre baskının kürkü ve boynuzlu başlığı ile dikkat çeken Chansley, Pence’in masasına “Sadece bir zaman meselesi, adalet geliyor” uyarısı içeren bir not bıraktı. Savcılar, söz konusu başvurusunda, “Chansley’in Kongre binasındaki kendi sözleri ve eylemleri de dahil olmak üzere eldeki güçlü kanıtlar, isyancıların niyetinin ABD hükümetinde seçilmiş yetkilileri yakalayıp suikast yapmak olduğunu destekliyor” ifadelerini kullandı.

Chansley’in davasında savcılar, suçlamaların ‘ABD hükümetini şiddetle devirmeye çalışan bir ayaklanmaya aktif katılımını içerdiğini’ bildirdi.

FBI: Kongre olayları kapsamında 160 dava açıldı

Kongreyi bastı, hapishanede yemeği beğenmedi!

 

Kongre baskını sonrası Melania Trump'tan ilk açıklama

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)