BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKongo'da 8 günde 72 bin kişi evini terk etti----

Kongo'da 8 günde 72 bin kişi evini terk etti

Kongo'da 8 günde 72 bin kişi evini terk etti
28 Mayıs 2022 - 08:13 www.finansgundem.com

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin doğusunda devam eden çatışmalardan dolayı son 8 günde 72 bin kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliğinden (UNHCR) yapılan açıklamaya göre, Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nin (KDC) doğusunda ordu ile 23 Mart Hareketi (M23) adlı isyancı grup arasında devam eden çatışmalardan dolayı en az 72 bin kişi yerinden edildi.

Kuzey-Kivu eyaletinin Rutshuru bölgesinde başlayan çatışmaların eyaletin bütün bölgelerine yayıldığı belirtilen açıklamada, binlerce kişinin acil gıda yardımına ihtiyaç duyduğu bilgisi verildi.

170 bin sivil evsiz kaldı

Yerlerinden edilen insanlardan sadece 7 bini komşu Uganda’ya ulaşabildi. Kasımdan bu yana devam eden çatışmalarda yaklaşık 170 bin sivil evsiz kaldı ve ülkede toplamda 5,6 milyon yerinden edilmiş insan bulunuyor.

Ülkenin doğusunda haftalardır ordu ile bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirmeye çalışan M23 adlı isyancı üyeleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

KDC'nin Ruanda, Uganda ve Burundi sınırının bulunduğu doğusu, 20 yıldır altın ve kobalt gibi madenlerin kontrolünü sağlamaya çalışan silahlı grupların saldırılarına ve çatışmalarına sahne oluyor.

Teksas polisinden itiraf: Saldırıya zamanında müdahale edilmemesi yanlıştı

Burkina Faso’da silahlı saldırı: 50 sivil öldü

Fatih'teki silahlı çatışmanın 18 şüphelisi tutuklandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)