BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKomuta kademesine gençlik aşısı----

Komuta kademesine gençlik aşısı

Komuta kademesine gençlik aşısı
25 Ocak 2014 - 13:52 www.finansgundem.com

Askeri Torba Yasa Tasarısıyla ordunun komuta kademesi de gençleştirilecek…

Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarına Yüce Divan'da yargılanma imkanı sunacak Askeri Torba Yasa Tasarısıyla ordunun komuta kademesi de gençleştirilecek. Rütbe bekleme süreleri birer yıl düşülecek. Buna göre tuğgeneralliğe geçiş için bekleme süresi 4 yıla inecek, tümgeneralliğe geçiş süresi 3 yıl olacak. Yüksek lisans için 1, doktora için 1 yıl için erken terfi getirilecek. Böylece genç yaşta genelkurmay başkanı olmanın da önü açılmış olacak.

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, komisyondaki görüşmeler sırasında yeni tasarıda getirilen düzenlemeyle ilgili olarak, 22 yaşında Harp Okulu'ndan mezun olan bir teğmenin şu andaki mevcut uygulamaya göre 55 yaşında korgeneral, 59 yaşında orgeneral olabildiğini anlattı. Yılmaz, yeni düzenlemeyle erken yaşta YAŞ'a sunulma imkanı getirildiğini, erken terfiye alternatif açılmış olacağını söyledi. Yılmaz, yine kuvvet komutanlarının görev süresinin 1 yıl uzatılması konusunda yetki verildiğini, zorunlu emeklilik yaşının 65 olduğunu kaydetti. Yılmaz, "Üst üste 3 yıl uzatma kuvvet komutanlarına getiriliyor. 63-65 yaşı da yaşlı olarak görülmesin. Ortalama yaş 75'e çıktı artık. Tecrübeli personel olmasının da faydaları var" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)