BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKömür devi Peabody kaya gazına çarpıldı----

Kömür devi Peabody kaya gazına çarpıldı

Kömür devi Peabody kaya gazına çarpıldı
14 Nisan 2016 - 04:37 www.finansgundem.com

İflas koruma başvurusu yapan dünyanın en büyük kömür şirketi Peabody Energy'yi Avustralya'daki yatırımı ve ABD'deki kaya gazı üretiminin artması vurdu. Şirketin borcunun 10.1 milyar dolar olduğu bildirildi

Merkezi ABD'de bulunan ve 26 ülkede faaliyet gösteren dünyanın en büyük kömür şirketi Peabody Energy, iflas mahkemesine başvurdu. 

Amerikalı özel şirket, kömür sektöründeki durgunluk ve devlet sektöründeki maliyetli denetimler nedeniyle, alacaklılarına olan ödemelerinin ve borçlarının yeniden yapılandırılması için iflas mahkemesine "Chapter 11" başvurusunda bulunduğunu açıkladı.

Peabody Energy'den yapılan açıklamada, şirketin son üç yılda iş gücünü yüzde 20 azaltmasına rağmen hala 10,1 milyar dolarlık borcu olduğu bildirildi.

KÜRESEL TALEP DÜŞTÜ

Açıklamada, "Son yıllarda, dünya genelinde kömür endüstrisini etkileyen faktörlerin daha önce eşi benzeri görülmedi" ifadesine yer verilirken, sıkı çevresel denetimlere, ABD'de kaya gazı üretiminin hızlı artışına ve küresel kömür talebinin düşüşüne işaret edildi.

Peabody Energy'nin CEO'su Glenn Kellow da "Şirketin azımsanamayacak borç yüküne iflas mahkemesinde bir çözüm arayacağız" yorumunda bulundu.

Şirketin, Avustralya’da yaptığı yatırımların borç yükü de iflasa giden yolda etkili oldu. Peabody’nin, mahkemeye verilen belgeye göre, pasif ve aktif varlıklarının toplamı 10 milyar ile 50 milyar dolar arasında değişiyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)