BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKomşu'da açlık krizi kapıda!----

Komşu'da açlık krizi kapıda!

Komşu'da açlık krizi kapıda!
07 Ağustos 2013 - 08:42 www.finansgundem.com

Yunanistan’da en fakir mahallelerde yaşayanların yüzde 90’nının bedava dağıtılan yemeklere bağlı olarak hayatlarını sürdürdüğü ortaya çıktı

Avrupa’da ekonomik iyileşmeye yönelik iyimserliğina arttığı son dönemde, Yunanistan’da fakir kesimlerin yaşam şartlarına yönelik çarpıcı bir gelişme ortaya çıktı.
İngiliz Guardian gazetesinin yer verdiği haberde, Komşu’nun en fakir mahallelerinde yaşayanların yüzde 90’ının bedava dağıtılan yemeklere bağlı oldu belirtildi.
Haberde bedava yemek kuyruğuna girenlerin arasında üç yıl önce başlayan borç krizinden önce şirket patronu olanların da yer aldığı ifade edildi.
GÜNDE 1000 KİŞİ İŞSİZ KALIYOR
En fakir mahallerde son üç yıldır devam eden borç krizi sırasında işsiz kalan kişilerin yer aldığı biliniyor. Yunanistan'da işsizlik yüzde 27 seviyesinde. Bu oran Avrupa'nın en yükseklerinden biri.
Atina hükümeti, borç kriziyle baş etmek için kemer sıkma uygulamalarını sürdürüyor. Söz konusu uygulamalar kapsamında Komşu'da günde yaklaşık 1000 kişi işsiz kalıyor.
DESTEĞİN KESİLME OLASILIĞI VAR
Ancak bu bedava hizmetlere de ara verilme olasılığı gündeme geldi. Yunanistan’da kamu kuruluşlarının yaz tatiline girecek olmasıyla birlikte dağıtılacak yemeklerin organizasyonunun sekteye uğrayabileceği belirtildi.
Yunanistan’da Ağustos ayında kamu kuruluşları tatile çıkacağından, stoklardaki yiyeceklerden devam edileceği ve bu stokların tükenme ihtimalinin yüksek olduğu ifade edildi.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)