BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKolonları çatlayan 7 katlı bina, bitişiğindeki 2 binayla boşaltıldı----

Kolonları çatlayan 7 katlı bina, bitişiğindeki 2 binayla boşaltıldı

Kolonları çatlayan 7 katlı bina, bitişiğindeki 2 binayla boşaltıldı
29 Mayıs 2020 - 06:35 www.finansgundem.com

Diyarbakır Kayapınar'da 7 katlı bir binanın taşıyıcı kolonlarında çatlaklar meydana geldi. Binaya gelen AFAD ekiplerinin çökme tehlikesini fark etmesi üzerine bina ve bitişiğindeki 2 bina tahliye edildi

Diyarbakır'da Kayapınar ilçesi Dr. Sıtkı Göral Caddesi üzerindeki 7 katlı Yaşa Apartmanı sakinleri, binanın taşıyıcı kolonlarındaki çatlakları fark edince polis ve AFAD ekiplerine haber verdi.

AFAD ekipleri binanın 6 kolonunda çatlaklar tespit etti. Çökme tehlikesi üzerine 1994 yılında yapılan 23 daireli Yaşa Apartmanı ve bitişiğindeki 2 bina tedbir amacıyla boşaltıldı.

Bina çevresinde güvenlik önlemi alan polis ve zabıta ekipleri, caddeyi ve bir sokağı güvenlik şeridiyle kapattı.

Apartmanın 5’inci katında oturan Tahir Erkiz, bir bina sakininin su sızıntısı şüphesiyle bodrum katına indiğinde kolonların çatladığını fark ettiğini belirterek, "Bunun üzerine belediyeye ve AFAD'a haber vermişler. Bizden binayı boşaltmamızı istediler. Binayla ilgili ne yapılacağını bilmiyorum. Gece yarısı çoluk çocuğuyla dışarıda kalanlar oldu” dedi.

Binanın akibeti hakkında, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile belediye ve AFAD ekiplerinin incelemesinin ardından karar verileceği öğrenildi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)