BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKolombiya'da öldürülen gazetecilerin cesetleri bulundu----

Kolombiya'da öldürülen gazetecilerin cesetleri bulundu

Kolombiya'da öldürülen gazetecilerin cesetleri bulundu
22 Haziran 2018 - 15:32 www.finansgundem.com

Uyuşturucu kartellerinin şiddetini araştırırken üç ay önce kaçırılıp öldürülen Ekvadorlu gazeteciler ve şoförlerin cesetleri, iki ülke sınırında bulundu.

Kolombiya'nın sınır bölgesinde, mart ayında  kaçırıldıktan sonra öldürülen Ekvadorlu gazetecilere ait olduğu tahmin edilen  cesetler bulundu. 

Devlet Başkanı Juan Manuel Santos, Twitter'dan yaptığı paylaşımda,  adli tıp uzmanlarının, Ekvador sınırına yakın bir yerde bulunan 3 cesedin kayıp  gazetecilere ait olup olmadığını belirlemek için çalıştığını bildirdi.

Santos, mesajında "Zalim cinayeti bir kez daha kınıyor ve kayıpların  ailelerine sabır diliyorum." diye yazdı.

Ekvador'da yayın yapan El Comercio gazetesinden muhabir Javier Ortega,  fotoğrafçı Paul Rivas ve şoför Efrain Segarra mart ayında Kolombiya-Ekvador sınır  bölgesinde, uyuşturucu kaçakçılarının yol açtığı şiddet olaylarını araştırmak  üzere araştırma yaparken kaybolmuştu. Bir süre sonra gazetecilerin hayatta  olduklarını, Kolombiya Devrimci Silahlı Güçlerinden (FARC) ayrılan bir grup  tarafından kaçırıldıklarını anlattıkları bir video internette yayımlanmıştı.

Ardından nisan ayında Kolombiya'da bir televizyon kanalı,  gazetecilerin öldürüldüğünü gösteren fotoğrafların ellerine ulaştığını  açıklamıştı.

FARC'ın silah bırakmasının ardından uyuşturucu ticaretinden sağladığı  çıkarları kaybetmek istemeyen bazı gruplar örgütle bağlarını kopararak bağımsız  hareket etmeye başlamıştı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)