BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKolombiya'da doğal afet yine can aldı----

Kolombiya'da doğal afet yine can aldı

Kolombiya'da doğal afet yine can aldı
15 Kasım 2022 - 02:36 www.finansgundem.com

Kolombiya'da etkili olan yoğun yağışların neden olduğu sel ve toprak kaymaları 5 kişinin canına mal oldu.

Kolombiya'da hafta sonundan itibaren etkisi devam eden şiddetli yağışlar ve toprak kaymaları can alıcı boyutlara ulaştı. Ülke genelinde 5 kişi yaşamını yitirdi.

Başkent Bogota, Magdalena, Atlantico, Surce, Cesar, La Guajira, Antioquia ve Cordoba yönetim bölgelerinde toprak kaymaları ve seller meydana geldi.

Binlerce kişinin tahliye edildiği ülkede şehirler arası ulaşım güçlükle sağlanıyor.

Bogota Belediye Başkanı Claudia Lopez, Twitter hesabından, yağışların ay sonuna kadar devam edebileceğini duyurdu ve vatandaşlarından dikkatli olmalarını istedi.

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde ise dağların arasında mahsur kalan araç sahiplerinin yetkililerden yardım talebinde bulunduğu görüldü.

Bazı bölgelerde daha da şiddetlenecek

Meteoroloji ve Çevre Çalışmaları Enstitüsü (Ideam), ülke genelinde devam edecek olan yağışların bazı bölgelerde daha da şiddetleneceğinin altını çizerek, sel ve heyelan konusunda halkı uyardı. 

205 kişi öldü

Kolombiya Ulusal Afet Risk Yönetimi Birimi (Ungrd) tarafından yapılan açıklamada, ülkede "yağmur mevsimi" başladığından beri 205 vatandaşın hayatını kaybettiği, 53'ünün kaybolduğu, 281'inin de yaralandığı duyuruldu.

Doğal afetlerden yaklaşık 500 bine kişinin etkilendiğini söyleyen Ungrd, 32 kentte, 776 kasabada 2 bin 707 olayın yaşandığını da kaydetti.

Ungrd, sellerden 5 bin 858 konut yıkılırken, 77 bin 816 konut ile 2 bin 236 yol, 247 köprü, 321 su kemeri ve 84 kanalizasyonun da hasar gördüğünü belirtti.

"Yağmur mevsimi" süresince 799 sel yaşandığını ifade eden Birim, 23 bin 518 hektarlık alanın zarar gördüğünü kaydetti.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, açıklamasında, hükümet olarak felaketin sonuçlarıyla başa çıkmak için 412 milyon dolar bütçe ayırdıklarını duyurdu. 

Kolombiya'da şiddetli yağışlar 20 bin kişiyi etkiledi

 

Julia Kasırgası, Kolombiya'nın adalarında hafif hasar bıraktı

 

Nijerya'daki seller en çok çocukları vurdu!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)