BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKolombiya-Venezuela sınırı yeniden açıldı----

Kolombiya-Venezuela sınırı yeniden açıldı

Kolombiya-Venezuela sınırı yeniden açıldı
28 Ekim 2021 - 05:57 www.finansgundem.com

İki ülkeyi birbirine bağlayan en önemli geçiş noktası olan Uluslararası Simon Bolivar Köprüsü, Venezuela muhalefetinin Kolombiya üzerinden yardım alması üzerine iktidar tarafından kapatılmıştı

Venezuela ile Kolombiya hükümetleri arasında yaşanan siyasi ve diplomatik gerilimlerin artmasıyla kapatılan sınırlar yaya geçişlerine yeniden açıldı. İki ülke yetkilileri bir süredir sınırların tekrar açılması için müzakereler yürütüyordu.

İki ülkeyi birbirine bağlayan en önemli geçiş noktası olan Uluslararası Simon Bolivar Köprüsü, Venezuela muhalefetinin iktidardaki Nicolas Maduro hükümetinin izni olmamasına rağmen ülkeye Kolombiya üzerinden yardım sokmak istemesinin ardından Venezuela yetkilileri tarafından kapatılmıştı.

Pandemi öncesi günde 50 binden fazla Venezuelalı'nın giriş-çıkış yaptığı köprü, 06:00 ila 20:00 arası açık tutulacak. Kolombiyalı yetkililer bir süredir kullanılmayan köprüde gerekli bakım onarım çalışmaları yapıldıktan sonra ticari ilişkilerin de başlayacağını açıkladı.

Venezuelalı her 3 göçmenden biri Kolombiya’ya gidiyor

Ekonomisi 2013 yılından bu yana yaklaşık yüzde 90 küçülen Venezuela’da yaşanan krizin yol açtığı sonuçlarından biri de yurtdışına göç oldu. Birleşmiş Milletler Mülteci Örgütü (UNHCR) raporlarına göre 2015 yılından bu yana sosyoekonomik sorunlardan dolayı göç etmek zorunda kalan 5,9 milyon Venezuelalının en fazla tercih ettiği ülke Kolombiya oldu. (amerikaninsesi.com)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)