BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKolombiya Merkez Bankası Başkanı'ndan faiz açıklaması----

Kolombiya Merkez Bankası Başkanı'ndan faiz açıklaması

Kolombiya Merkez Bankası Başkanı'ndan faiz açıklaması
26 Aralık 2022 - 08:21 www.finansgundem.com

Kolombiya Merkez Bankası Başkanı Villar, "Bu noktada faiz artırım sürecinin bittiğini söyleyemem. "Sürecin tavanı sayılabilecek noktaya yaklaştığımızı söyleyebilirim." dedi.

Kolombiya Merkez Bankası Başkanı Leonardo Villar, ekonominin gelecek yıl sert bir inişe geçmesiyle enflasyonun keskin bir şekilde yavaşlaması beklenirken Kolombiya'daki faiz artışları serisinin sona yaklaştığını bildirdi.

Villar, cumartesi günü El Espectador gazetesine verdiği röportajda, para politikası belirleyicilerinin esas olarak uluslararası faktörlere bağlı olarak yirmi yılı aşkın süredir en yüksek enflasyona daraltıcı bir politika duruşuyla yanıt verdiğini belirtti.

Villar, "Bu noktada faiz artırım sürecinin bittiğini söyleyemem. "Sürecin tavanı sayılabilecek noktaya yaklaştığımızı söyleyebilirim." dedi.

Merkez bankası, aralık toplantısında politika Faiz oranını %12'ye yükseltti ve bu, döngünün 2021'de başlamasından bu yana 10,25 puanlık bir artışı temsil ediyor. Yıllık enflasyon kasımda %12,5'e çıkarak 1999'dan bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

Enflasyonun önümüzdeki aylarda azalmaya başlaması gerektiğini ve yüksek faiz oranlarının ekonomiyi çok yakında" etkilemesi gerektiğini belirten Villar, fiyat artışlarının 2023'ün sonuna kadar yaklaşık %7'ye düşeceğini ve bankanın sadece %3'ünü etkileyeceğini de kaydetti.

Yetkili, ekonomik büyümenin bu yıl yaklaşık %8'lik beklenen genişlemeden 2023'te yaklaşık %0,5'e düşeceğini belirtti.

Merkez bankası tarafından ankete katılan ekonomistler, ocak toplantısındaki 50 baz puanlık son faiz artışının döngüyü %12,5'te bitirmesini bekliyor.

Kolombiya Merkez Bankası faiz artırdı

 

Kolombiya Merkez Bankası'ndan faiz artışı

 

Kolombiya Merkez Bankası faizi artırdı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)