BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKolombiya Cumhurbaşkanı: ABD tüm dünya ekonomilerini alt üst ediyor----

Kolombiya Cumhurbaşkanı: ABD tüm dünya ekonomilerini alt üst ediyor

Kolombiya Cumhurbaşkanı: ABD tüm dünya ekonomilerini alt üst ediyor
21 Ekim 2022 - 00:17 www.finansgundem.com

Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro, yaptığı açıklamada "ABD tüm dünya ekonomilerini altüst ediyor, bazen aldıkları tedbirlerle ne olacağını düşünmeden sadece kendilerini koruyorlar." dedi.

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, Kolomiya'nın Antioquia yönetim bölgesine bağlı Uraba kasabasında yaptığı açıklamalarda, ülkede dolar karşısında son zamanlarda hızla değer kaybeden Kolombiya pesosuna değinerek tüm para birimlerinin değer yitirdiğini söyledi.

"Latin Amerika yağmalanıyor"

Petro, "Latin Amerika ülkelerinin ekonomileri boşaltılıyor. Latin Amerika yağmalanıyor. Para birimlerimiz değer kaybediyor, sadece Kolombiya pezosu değil." ifadesini kullandı.

ABD ekonomisinin büyüklüğüne dikkati çekerek bu ülkenin Latin Amerika ekonomilerini "yok edebileceği" ancak bu ülkelere yardım da edebileceği değerlendirmesinde bulunan Petro, küresel ekonomik krizin yaklaştığına işaret etti.

Petro, "ABD tüm dünya ekonomilerini altüst ediyor, bazen aldıkları tedbirlerle ne olacağını düşünmeden sadece kendilerini koruyorlar." dedi.

"Göçmenler kendilerini bekleyen bir rüyaya inandırılıyor"

Başbakan Petro, Panama sınırından geçmeye çalışan göçmenler için de "Geçen yıl 150 bin kişi yürüdü. Kolombiyalılar, Venezuelalılar ve Güney Amerikalılar tehlikeli yollardan geçerek acılar çekti. Yeni tip köle tacirleri kadınlara tecavüz ediyor, öldürüyor, uluslararası insan ticareti yapıyorlar ve insanların hayallerini kullanarak onları istismar ediyorlar." ifadelerini kullandı.

ABD'ye varan düzensiz göçmenlerin kötü muameleye maruz kaldıklarını söyleyen Petro, "Bir de şu ABD'nin istemediği insanlar mı? İçeri girmesinler diye makineli tüfekler ve afişler asmışlar. Bu göçte kaç Kolombiyalı öldü? Göçmenler, kendilerini bekleyen bir rüyaya inandırılıyor ve ülkelerini terk ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

Petro, ABD'ye yaptıkları uyuşturucu politikasının değiştirilmesi gerektiği talebini hatırlatarak uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadelede başarısız olunduğunu belirtti.

Latin Amerika ülkeleriyle ortak bir gündem oluşturulması çağrısında bulunan Petro, "Latin Amerika ülkelerinin küresel kriz karşısında bir araya gelip kendi gündemlerini oluşturma zamanıdır. Sağdan, soldan ve merkezden tüm Latin Amerika ülkelerini ortak savunma yapmaya çağırıyorum." ifadesini kullandı.

Venezuela ve Kolombiya arasında 3 yılın ardından buzlar eridi

 

Kolombiya Merkez Bankası faizi artırdı

 

Kolombiya'da Apple ürünlerinin satışına yasak getirildi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)