BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisKoç'tan inceleme sonrası ilk mesaj!----

Koç'tan inceleme sonrası ilk mesaj!

Koç'tan inceleme sonrası ilk mesaj!
29 Temmuz 2013 - 08:25 www.finansgundem.com

Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç, grup şirketlerindeki incelemeler sonrasında ilk kez mesaj verdi

Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç, grup şirketlerindeki incelemeler sonrasında ilk kez dolaylı mesajlar verdi. Koç, ülkenin geleceği için çalıştıklarını belirterek, “Türkiye’nin global bir oyuncu olması dışında planımız olamaz” dedi.
Vatan'dan Güven Adalı'nın haberine göre Koç Holding, grup şirketleri Tüpraş, Aygaz ve Opet’te gerçekleşen vergi ve marker incelemeleri sonrasında ilk kez dolaylı yoldan mesajlar verdi. Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, Koç Topluluğu’nun Türkiye’nin global bir oyuncu olması dışında hedeflerinin olmadığını açıkladı.
60 milyon liralık yatırımla İstanbul Sancaktepe’de inşa edilecek Ford Otosan Mühendislik Merkezi’nin açılış töreninde konuşan Ali Koç, Koç Topluluğu’nun kurulduğu günden itibaren uzun vadeli bir bakış açısı ile yatırımlarını gerçekleştirdiğini, Türkiye için yaratılan katma değeri sürekli artırmayı hedeflediğini belirtti. Koç, şöyle devam etti:
Ar-Ge’ye 2.7 milyar TL
“Türkiye’yi 2023 vizyonuna, yani dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına taşıyacak temel taşlarından biri Ar-Ge gücümüzü geliştirmektir. Türkiye’nin en çok Ar-Ge harcamasını yapan topluluğumuzun son 5 yıldaki yatırımı 2.7 milyar TL. Türkiye ekonomisinin yüzde 9’unu, ihracatının yüzde 10’unu, devletin toplam vergi gelirlerinin yüzde 9.4’ünü teşkil eden Koç Topluluğu’nun Türkiye’nin özel sektör Ar-Ge harcamasındaki payı yüzde 10 düzeyinde. Durum böyleyken Türkiye’nin global bir oyuncu olması dışında bir hedefimiz, planımız olamaz.”
Destekler motive etti
Ali Koç, “Ülkemizin ortalama Ar-Ge harcamalarının net ciroya oranı yüzde 0.9 iken, Koç Topluluğu’nda bu rakam yüzde 1.73 ile uluslararası standartlara yakın seviyelerde. Hükümetimizin Ar-Ge’ye verdiği önem bizler için en büyük motivasyon kaynağı oldu” dedi.
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • cef30 Temmuz 2013 02:19

    ÖZKAN bunlar cok dogru sözler tskkrler. Koc gurubu totalde kendi cebini dusunur ve calisan kesim yaratir. Argesine baksaniz cok kucuk bir sirket zannedersiniz.

  • Democrat29 Temmuz 2013 11:36

    Bizim dinimizde de örfümüzde de adetimizde de kapıya gelen yardıma muhtaç kim olursa olsun açılır. Siyasi görüşünü beğenirsiniz beğenmezsiniz ama kapınıza kolu kırık gözü çıkmış gözleri yaşarmış binlerce insan geldiğinde onları beğenmeseniz de açarsınız açmazsanız Allah hesabını sorar.

  • Özkan29 Temmuz 2013 10:33

    Montaj sanayisiyle halkı sömüren ve bu yolla dış ticaret açığı yaratan sanayi anlayışına sahip olmaktansa, üreten, inovasyon yapan ve ülkeye para girişi sağlayan bir sanayi anlayışına sahip olunması daha doğru olacaktır. Halkın seçtiği iktidarlara gizliden müdahale ise tamamen bir hezeyandır.

  • Çapulcu dostu29 Temmuz 2013 08:58

    Ali Koç konuşmasında konuşmasın da yapacaklarından bahsetmiş deneyimli ve başarılı yönetici davranışı sergilemekte. Divan Otel'in yelmeler sırasında sert müdahaleye maruz kalanlara açılması hükumet tarafından tepki çekti ve ellerindeki kozları kullandılar. Yapıcı değil yıkıcı hükumet karşısında dik ve başarılı Koç'lar.