BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem Koch biraderlerin komplosu----

Koch biraderlerin komplosu

 Koch biraderlerin komplosu
09 Ekim 2013 - 13:14 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Obama’ya kepenk kapattıran Cumhuriyetçi baskının arkasından kim çıktı? İşte Obama’nın ‘maskara’ dedikleri…

ABD Başkanı Barack Obama’ya kepenk indirten, çalışanlara maaş bile ödettirmeyen Cumhuriyetçi baskının arkasında komplo çıktı. İddianın şantajcı aktörleri ise milyarder sanayici Koch biraderler. Akif Beki’nin Hürriyet’teki köşesinde yer alan New York Times’ın haberine göre, ta bir yıl öncesinden tezgâhlanmış komplo. 200 milyon doları sokağa saçmışlar bu uğurda.
Genç Amerikalılar ve Jenerasyon Fırsatı gibi hareketlerle Y kuşağı tavlanmış. Kolej ve üniversite kampuslarına girilmiş onlarla, oradan da sosyal medyaya sıçratılmış isyan.
Cumhuriyetçi STK’lardan oluşan muazzam bir galaksiye çatır çatır para yedirilmiş, Kongre’deki Cumhuriyetçiler üzerinde baskı kurup Obama’nın bütçe sarfiyatını durdurtmak için.
Sosyal politika aleyhtarı kampanyaların, borçlanma karşıtı sokak eylemlerinin, federal harcamaları yeren mizah bombardımanının, bel altı çalışan o Sam Amca karikatürlerinin... Hülasası, cümle sağcı reaksiyonların arkasında biraderlerin para gücü varmış.
Radikal kapitalist Çay Partisi’nin ana sponsoru da, bütçe açığını vergileriyle finanse etmek istemeyen bu Koch’larmış.
Kesenin ağzını açmış, imkânlarını seferber etmişler...”
Zaten Obama da belalılarına hitaben, “Bu maskaralığa derhal son verin” demişti… Bugün de çok sertleşti. Resmen ‘şantaj’ dedi, Temsilciler Meclisi’nin fidye istemek gibi hakkı yok diye konuştu, beklentisini dile getirdi: Kongre, ABD Hükümeti tekrar işleyebilir hale gelmeli.
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • orhan tezman09 Ekim 2013 22:43

    Bence de "bence" haklı. Walker de right. Beki, almanca bilen birine, vergileriyle güney Avrupa ülkelerini finanse etmek istemeyen, bu uğurda köpüren ve küplere binen Alman - Avusturya medyasını, politikacılarını tercüme ettirsin. Ruhumuz bile duymadı ama, Avusturya'da ortak-euro karşıtı parti barajı aştı, mecliste. Başkanı da milyarder, al sana bi komplo daha !

  • Borsacı09 Ekim 2013 22:17

    Her ülkenin kendi KOCH ları var. Vergiler adil olmalı ve iş adamı olmayı teşvik etmeli. Ama faiz lobisine de fazla yüz verilmemeli.

  • walker09 Ekim 2013 17:01

    mr bekinin ne kadar ekonomiden anladığı belli oldu

  • bence09 Ekim 2013 17:00

    asıl maskaralık abd nin hesapsız limitsiz sürekli borçlanarak ve para basarak dünyayı abd tahvillerine ve dolara boğması ve kendiyle beraber dünyayı da batıracak olması

  • appili09 Ekim 2013 16:36

    bence bu obama Gaziantep karşıyakada fırıncı çırağı