BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisKocaeli’nde milyarlık Tüpraş alarmı: Genel müdürlük taşınacak mı?----

Kocaeli’nde milyarlık Tüpraş alarmı: Genel müdürlük taşınacak mı?

Kocaeli’nde milyarlık Tüpraş alarmı: Genel müdürlük taşınacak mı?
05 Ağustos 2019 - 23:49 www.finansgundem.com

TÜPRAŞ’ın iki ay önce aldığı konuşulan İstanbul'a taşınma kararının yakın zamanda hayata geçireceği iddiası gündemde

CÖMERT YILDIZ / FINANSGUNDEM.COM

Yıllardır Türkiye’nin en büyük şirketi konumunda yer alan Koç Holding’in iştiraklerinden TÜPRAŞ’ın taşınma dedikoduları Kocaeli’nde büyük yankı uyandırdı. TÜPRAŞ’ın iki ay önce aldığı konuşulan kararın önümüzdeki haftalarda hayata geçirileceği iddia ediliyor. Eğer TÜPRAŞ merkezini İstanbul’a taşırsa, Kocaeli, her yıl milyarlarca liralık vergi gelirinden olacak. Eğer taşınma gerçekleşirse Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 4’te 1’lik vergi kaybı, kent için önemli bir gelir yoksunluğuna sahne olacak.

79 MİLYAR LİRA CİRO YAPTI

Bir iddiaya göre 2 ay önce taşınma kararı alınmış. Ancak sürecin 2020’de başlayacağı konuşuluyor. İddialara göre genel müdürlükten 250’den fazla kişiyi etkileyecek.

Bilindiği üzere TÜPRAŞ, Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşu. İSO 500 listesinde yıllardır birinci olan ve bu koltuğu hiç bir şirkete kaptırmayan TÜPRAŞ’ın geliri 79 milyar liranın biraz üzerinde.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Volkan06 Ağustos 2019 19:28

    Normal bir karar. Belediye hakkı için başka formüller bulunmalı. Ödenen maaşlar üzerinden ve ciro üzerinden üretim merkezi ve SGK ya kayıtlı olunan yere ödemeler yapılması iyi olur. Keza turizm bölgeleri için de anlamlı ve adil formüller hayata geçirilmeli. Diğer şirketler örneğin bankalar da istanbul'da vergi ödüyor her yerde şubeleri var. Tüpraş'daki durum bu şekilde adaletsizlikleri azaltmada vesile olabilir.