BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKoca tarih verdi: 50 yaş ve üzerini aşılamaya başlıyoruz----

Koca tarih verdi: 50 yaş ve üzerini aşılamaya başlıyoruz

Koca tarih verdi: 50 yaş ve üzerini aşılamaya başlıyoruz
26 Mayıs 2021 - 19:27 www.finansgundem.com

Bilim Kurulu Toplantısı sonra basın açıklaması yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 1 Haziran'dan itibaren 50 yaş üzeri vatandaşların aşılanmasına başlanacağını belirtti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Bakan Koca konuşmasında, "1 Haziran'dan itibaren 50 yaş üzeri vatandaşlarımızın aşılanmasına başlanacak" ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Bakan Koca'nın açıklamalarından satır başları şöyle;

1 HAZİRAN'DAN İTİBAREN AŞILAMA PROGRAMI HIZLANACAK

"Normalleşme döneminde kısıtlamaların azalacağı ancak bireysel tedbirlerin öne çıkacağı, yaygın aşılama ile güçlendirilmiş uygulama hedefliyoruz. 1 Haziran'dan itibaren aşılama programı hızlanmış olacağız. 1 Haziran'dan itibaren 50 yaş üzeri vatandaşlarımızın aşılanmasına başlanacak.

AŞI TEDARİKİNDE DÜNYANIN EN HIZLI KAMPANYALARINDAN BİRİNİ YÜRÜTTÜK

Salgının en can yakıcı olduğu günlerde ülkemiz tüm aşı adaylarını titizlikle inceleyerek faz 3 çalışmalarını ülkemizde de yürütülmesine gayret göstermiştir. İnaktif aşıyı ülkemize getirmek üzere 100 milyon doz aşı için anlaşmayı yapmıştık. 30 milyon doz aşıyı teslim alıp uyguladık. Aşı tedarikinde dünyanın en hızlı kampanyalarından birini yürüttük. Son 2 ayda yavaşlama olsa da Haziran ayı içinde hızlanacağını bildirmiştik.

ÇİN MAKAMLARINA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Çok yakında önemli bir miktar daha aşı ülkemize ulaşmış olacak. Buradan Çin makamlarına teşekkür ediyorum. Tüm girişimlere rağmen aramızdaki anlaşma ve iyi ilişkilerle devamı için karşılıklı gayretler gösterdik. Aşıların etkileri, yan etkileri daha iyi anlaşıldıkça aşı çeşitliliğini ülkemizde kullanıma almaya devam ediyoruz.

50 MİLYON DOZ SPUTNIK AŞISININ ANLAŞMASI İMZALANDI

Gurur verici başarıya imza atan bilim insanlarımız Uğur Şahin ve Özlem Türeci ile başından beri irtibat halindeyiz. 27 Aralık'ta anlaştığımız anlaşmayı geçtiğimiz günlerde 130 milyona çıkardık. Önümüzdeki hafta başında yaklaşık 5 milyon dola yakın aşı ülkemize ulaşacak. Destek ve gayretleri için Uğur hoca ve ekibine teşekkür ediyorum. Sputnik aşısını da temin için devredeyiz. 50 milyon doz Sputnik aşısının anlaşmasını imzalamış bulunuyoruz. Böylece nüfusumuzun üç katını aşan 270 milyon doz aşıyı imza altına almış olduk.

YERLİ AŞIDA SON AŞAMA

Yerli aşımızla ilgili son aşamaya gelmiş bulunuyoruz. Üç aşı adaylarımızdan biri faz 3 aşamasına gelmiştir. En kısa sürede faz 3 aşılamaları başlayacaktır. Kendi geliştirdiğimiz aşımızın kullanımını da yaklaştığı müjdesini vermek isterim. Tüm dünyada aşı teminiyle ilgili büyük zorluklar yaşanırken ülkemizde vatandaşlarımızın sağlığını önceleyerek önemli miktarda aşıyı temin etmiş bulunuyoruz.

ÜLKEMİZ BU YAZ SALGININ YIKICI ETKİSİNDEN KURTARILACAK

Her olumlu geliştirmeyi eleştirmeye devam edenler elbette olacaktır. Bu saygı çerçevesinde kaldıkça haklarıdır da. Normalleşmeyle ilgili yeni planlarımızda bu yaz salgının yıkıcı etkisinden ülkemizin kurtarılacağı açıkça görülür hale gelmiştir. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum."

Erdoğan: Hedefimiz haziranda normalleşme

 

Kovid sonrası ofisler eskisi gibi olmayacak

 

Biontech aşıları Türkiye'de!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)