BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiKoç'a denetim faturası: 4.3 milyar TL!----

Koç'a denetim faturası: 4.3 milyar TL!

Koç'a denetim faturası: 4.3 milyar TL!
26 Temmuz 2013 - 08:17 www.finansgundem.com

Tüpraş ve Aygaz denetimi ‘Koç’ hisselerine yüzde 3 düşüş getirdi

Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu tarafından önceki gün Tüpraş ve Aygaz’da başlatılan denetlemelerin ardından Borsa İstanbul’da işlem gören Koç Grubu’na ait hisse senetleri günü yaklaşık yüzde 3 oranında düşüşle tamamladı
Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu tarafından Koç Grubu’na ait Tüpraş ve Aygaz’da yapılan denetimlerle ilgili olarak piyasada oluşan tedirginlik gruba ait tüm hisse senetlerini negatif etkiledi.
Denetlemenin yapıldığı şirketlerden Tüpraş günü dünkü kapanışa göre yüzde 3.05 oranında değer kaybıyla 41.30 liradan tamamlarken, Aygaz ise yüzde 2.63 düşüşle 8.88 liraya geriledi. Koç Grubu şirketlerinin çatı kuruluşu Koç Holding’in değer kaybı gün sonunda yüzde 3.87 olurken, gruba ait diğer şirketlerden Tofaş yüzde 4.64, Otokar yüzde 1.49, Arçelik ise yüzde 3.75 oranında düşüş kaydetti. Koç Grubu’na ait Yapı Kredi ise günü yüzde 0.71 artışla tamamladı.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek dün, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Vergi Denetim Kurulu yıllık 50 bin vergi incelemesi yapıyor. Gezi olayları ile vergi incelemeleri arasında kesinlikle bir ilişki yoktur” dedi.
Yıldız: Özel anlamı yok
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Tüpraş’ta yapılan denetimin her zamanki denetlemelerden biri olduğunu belirterek, “Bu yüzden buna özel bir anlam kazandırmaya çalışmanın doğru olmadığı kanaatindeyim” dedi. Dicle Elektrik Dağıtım ile Perakende Satış AŞ devir teslim töreni için Diyarbakır’da bulunan Yıldız, şunları söyledi:
“Bizim ister kamu ağırlıklı özel hukuk hükümlerine tabi şirketler, isterse özel hukuk hükümlerine tabi özel şirketler, her birinin denetlenmesiyle alakalı prosedür var.”
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ayhan26 Temmuz 2013 09:15

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Tüpraş’ta yapılan denetimin her zamanki denetlemelerden biri olduğunu belirterek, “Bu yüzden buna özel bir anlam kazandırmaya çalışmanın doğru olmadığı kanaatindeyim” derken yüzü kızarmıyor yalan söylemek içlerine işlemiş.