BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKoca: Asistanların nöbet sayısı artık ayda 8 ile sınırlandı----

Koca: Asistanların nöbet sayısı artık ayda 8 ile sınırlandı

Koca: Asistanların nöbet sayısı artık ayda 8 ile sınırlandı
03 Eylül 2022 - 22:47 www.finansgundem.com

Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği'nde yapılan değişiklerle ilgili açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, artık asistanların ayda en çok 8 nöbet tutacağını duyurdu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği'nin getirdiği sınırlamayla artık asistanların ayda en çok 8 nöbet tutacağını duyurdu.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Resmi Gazete'de yayımlanan Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği'ne ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

Yarın yapılacak Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) için başvuran intörn doktorların sınava girmelerine engel bir durum bulunmadığını belirten Koca, "Resmi Gazete'de yayımlanan Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği mevcut başvuruları kapsamıyor. TUS’a girecek tüm meslektaşlarıma başarılar dilerim" sözlerini kullandı.

"Gece nöbeti tutan asistanlar ertesi gün görev almayacak"

Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği'nin getirdiği sınırlamayla artık asistanların, 3 günde birden daha sık olmamak kaydıyla, ayda en çok 8 nöbet tutacağını açıklayan Koca, gece nöbeti tutan asistanların ise ertesi gün görev almayacağını belirtti.

Yönetmeliğe göre, TUS ve DUS'ta çıkan soruların fakülte çekirdek eğitim programını esas almasının hedeflendiğini vurgulayan Koca, "Çekirdek eğitime dayalı soru oranı son sınavda yüzde 80 kadardı. Hedef yüzde 100. YDUS için de çekirdek müfredata uygunluk amaçlanıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Koca'nın test sonucu açıklandı

Bakan Koca: Beyaz Reform, doktorların devlet kurumuna geçme talebini artırdı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca korona virüse yakandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)