BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKoç ve Sabancı'dan borsa tavsiyesi----

Koç ve Sabancı'dan borsa tavsiyesi

Koç ve Sabancı'dan borsa tavsiyesi
26 Eylül 2014 - 07:40 www.finansgundem.com

Koç Holding Başkanı Mustafa Koç ve Sabancı Holding Başkanı Güler Sabancı, şirketlere halka açılmalarını tavsiye ederek, faydalarını anlattı

Türkiye’nin önde gelen iki grubunun patronu Star’ın ‘Borsa İstanbul’ ekine yazdı.Şirketlerinin değeri, Borsa İstanbul’un toplam piyasa değerinin yüzde 16’sını oluşturan Koç Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, şunları yazdı:

EKONOMİ DE BÜYÜYOR

“Sermaye piyasaları bir yandan tasarrufların yatırımlara aktarılmasına hız kazandırırken; bir yandan da şirketlerin daha düşük maliyetli fon temin etmesini sağlayan önemli iki özelliğe sahip. Özellikle Türkiye gibi gelişmekte olan ekonomilerde, profesyonel ve kurumsal yönetim anlayışını benimsenmesi açısından halka açılmanın önemli faydaları olduğu göze çarpmaktadır.

Görüyoruz ki, bugünün küreselleşen dünyasında, şirketlerimizin  sürdürülebilir büyüme sağlayabilmesi için uluslar arası boyutta rekabet etme gücüne sahip olmaları ön şart halini almıştır.  Rekabet gücü ise ancak yatırımla elde edilebilir. Şirketlerimizin hem sağlıklı şekilde yeni yatırımlar yapabilmeleri hem de operasyonel performanslarını yüksek tutabilmeleri için  uygun koşullarda elde edilen dış kaynak çok önemli. Şirketlerimiz sermaye piyasalarından elde ettikleri kaynakları yatırıma dönüştürürken, ekonomi de büyümekte ve sermaye geniş bir tabana yayılmaktadır.

Tüm bu sebeplerle biz de Koç Topluluğu olarak kurumsallaşmaya ve büyümeye verdiğimiz önem neticesinde, şirketlerimizde halka açılmayı her zaman teşvik ettik.”

HALKA AÇILMANIN FAYDALARI

Şirketleri, borsanın toplam piyasa değerinin yüzde 11’ini oluşturan Sabancı Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı da, yazısında halka açılmanın faydalarını şöyle anlattı: “Halka açılmak şirketlere bir çok alanda katma değer sağlamaktadır. Bunların başında halka açık olmanın, şeffaf ve düzenli finansal raporlamayı gerektirmesi sebebiyle şirketlere iç disiplin kazandırması, şeffaflık ve kurumsal yönetim açısından iş ortaklarına güven vermesi gelmektedir. Halka açılmanın, şirketlere toplumda ve medyada daha fazla görünürlük kazandırmasıyla, şirketlerin ürün ve hizmetleri daha bilinir hale gelir. Halka açılma, şirketlerin büyümesi için fon sağlamaktadır.

Şirketler için öğretici

Halka arza hazırlık sırasında geçen süreç zorlu olsa da şirketler açısından oldukça öğreticidir. Bu sayede şirketler iç süreçlerini, organizasyonel yapılarını ve esas faaliyetlerindeki verimliliği değerlendirme fırsatını bulurlar. Biz Sabancı Topluluğu olarak 11 şirketimizle Borsa İstanbul’da bulunuyoruz. Önümüzdeki dönemde Topluluğumuzun diğer şirketlerinin de  halka arzını planlıyoruz.”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)