BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisKoç Sabancı'yı aradı ikna etti----

Koç Sabancı'yı aradı ikna etti

Koç Sabancı'yı aradı ikna etti
11 Haziran 2014 - 07:06 www.finansgundem.com

TÜSİAD Başkanlığına adaylık iddialarını yalanlayan Haluk Dinçer, dün TÜSİAD Başkanı seçildi. İşte bu kafa karışıklığının perde arkası...

Muharrem Yılmaz’ın istifasıyla boşalan TÜSİAD Başkanlığı’na Haluk Dinçer seçildi. Dinçer’in Ocak’taki genel kurula kadar görevi kabul ettiği, yönetimin ise sonra da devam etmesi için ikna çalışmalarını sürdüreceği belirtiliyor

TÜSİAD, Muharrem Yılmaz’ın şirketi Sütaş ile ilgili gündeme gelen iddialar nedeni ile geçen hafta istifa etmesinden sonra yeni başkanını seçti. Dün olağanüstü toplanan TÜSİAD Yönetim Kurulu, yaklaşık 2 saat süren toplantının ardından Başkan Yardımcısı Haluk Dinçer’in yeni başkan olarak seçildiğini yazılı açıklama ile duyurdu.

Vatan'dan Necla Dalan'ın haberine göre, TÜSİAD’dan yapılan yazılı açıklamada Muharrem Yılmaz’ın 4 Haziran’da istifa ettiği hatırlatılarak, şöyle denildi: “Sayın Yılmaz 2010-2012 arasında sürdürdüğü Yönetim Kurulu Üyeliği, Başkan Yardımcılığı ve 2013 Ocak ayından bu yana üstlendiği Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini başarıyla ifa etmiş, kurumun ulusal ve uluslararası düzeydeki itibarına çok önemli katkılar sağlamıştır. Yılmaz görevi süresince, Türkiye’de sivil toplumun güçlenmesi ve iş dünyasının örgütlü gelişimi için emsal teşkil edecek somut adımlar atmıştır. Yılmaz’a vermiş olduğu hizmetlerinden dolayı teşekkürlerimizi sunarız. TÜSİAD Yönetim Kurulu, Olağanüstü Yönetim Kurulu toplantısında, tüzüğüne ve kurumsal kültürüne uygun olarak kendi içinde yaptığı seçim sonucunda, Yönetim Kurulu Başkanlığı’na, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Haluk Dinçer’i seçmiştir.”

Haluk Dinçer, halen Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı olarak görev yapıyor. Dinçer, ayrıca CarrefourSA, TeknoSA, AvivaSA ve Aksigorta’da Yönetim Kurulu Başkanı. Dinçer kariyerine 1985 yılında ABD’de General Motors Technical Center bünyesinde proje mühendisi olarak başladı. 1995 yılında Sabancı Topluluğu’na katılan Dinçer, Suzan Sabancı ile evli.

Erol Sabancı’yı Rahmi Koç aradı

Haluk Dinçer’in başkanlığı kesinleşene kadar Patronlar Kulübü TÜSİAD’da karışık bir süreç yaşandı. Muharrem Yılmaz’a istifası yüzünden tepki büyük olurken, Haluk Dinçer daha geçen hafta başkanlığa aday olmadığını açıkladı.

Bir diğer Başkan Yardımcısı Tayfun Bayazıt da göreve talip olmadığını söyledi. Diğer Başkan Yardımcısı Memduh Boydak’ın şirketinin son dönemde vergi incelemesi geçirmesi, hükümetle ters düştüğü iddiası yüzünden başkanlığına sıcak bakılmadığı iddia edildi. Bunun üzerine tekrar ibre Haluk Dinçer’e döndü ama ikna edilmesi kolay olmadı.

Yönetim sitem etti

TÜSİAD’a yakın kaynaklara göre; Sabancı Ailesi tarafından başkan olmasına sıcak bakılmayan Dinçer’in ikna edilmesi için Güler Sabancı’dan yardım istendi. Eski başkanlardan Muharrem Kayhan bizzat Güler Sabancı ile görüşmeye giderken, Bülent Eczacıbaşı ve Mustafa Koç da defalarca telefonla ikna turlarına katıldı. Bir diğer iddia da Dinçer’in başkanlığına sıcak bakmayan kayınpederi Erol Sabancı’yı bizzat Rahmi Koç ikna ettiği.

Bu arada dünkü toplantıda yönetim kurulu üyeleri Muharrem Yılmaz’a sitemde bulundu. Üyeler Yılmaz’a, “İstifa kararını bizimle konuşmalıydın, biz arkanda dururduk. Bu kararı basından öğrenmemiz çok incitici oldu” diyerek üzüntülerini dile getirdi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)