BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisKoç Holding'e Çinli rakip----

Koç Holding'e Çinli rakip

Koç Holding'e Çinli rakip
20 Şubat 2020 - 15:47 www.finansgundem.com

Çinli Haier Group Corporation, Koç Holding’in Avrupa’daki merkez üssü Romanya’da 50 milyon euro yatırımla buzdolabı fabrikası kuruyor.

CÖMERT YILDIZ – FINANSGUNDEM.COM / ÖZEL HABER

Aralarında GE, Hoover, Hotpoint, Fisher & Paykel gibi 7 küresel devi bünyesinde barındıran dünyanın en büyük beyaz eşya ve ev elektroniği devi Çinli Haier Group Corporation, Koç Holding’e rakip oluyor. 16.3 milyar dolarlık marka değeriyle dünyanın en önemli şirketlerinden biri olan Çinli dev, Romanya’nın Prahova kentinde buzdolabı fabrikası kuruyor. 50 milyon euroya mal olacak tesisle Çinli dev, Romanya’daki ilk fabrikasını da kurmuş olacak.

Romanya, beyaz eşyada Türk devi Koç Holding’in Avrupa’daki merkez üssü. Koç Holding’in beyaz eşyadaki amiral gemisi Arçelik, 2002 yılında Romanya’nın lider buzdolabı markası Arctic’i satın almış ve ülkedeki en büyük üretici olmuştu. Yıllık 2.6 milyon adetlik buzdolabı üreten Arctic, 2005 yılında sandık tipi derin dondurucu üretim hattı devreye almıştı. 2013’te Arctic, Gaesti fabrikasındaki yeni buzdolabı üretim hattının resmi açılışını, Romanya Başbakanı Victor Ponta ile gerçekleştirmişti.

ABD'li moda devi satıldı

Avrupa Merkez Bankası, geçen yıl kâr etti

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ahmet selvi24 Şubat 2020 00:17

    Heralde yazıyı okuma zahmetinde bulunmadan saçmalıyayım demişsin Romanya yazıyor ne rekabeti ne Türkiyesi yazı buzdolabı üzerine araba anlatmışsın sen koç şirketler grubunda kaç şirket var haberın var mı? Bunların buyuk kısmı uretim yani KDV tarafında hızmet edıyor haaaa eee dısardan gelen malzemeyı montaj yapılıyor dıyosan sana göre TOGG da yabancı buzdolabıda yabancı yanlız farkında ol dıye soyluyorum o elındekı tel bıle burada uretılmıyo sığ bakma bu ülkeye güven inan köstek olunmaz ise herşey olur bu ülkede önce ülkene sahıp çık yerli sermayeyi de saçma sapan yorumlar yapma Vestel kar etmeden yapıyo yanı hııı? dogru buzdolabından zarar edip karayel iha sından buluyo parayı  yazık yazık ne halde ülke

  • Sıkıysa kendin üret..21 Şubat 2020 08:36

    Rekabet iyidir.Hele Türkiye’de olursa daha güzel olur. Yıllarca yurt dışından gelen parçaları birleştirip Bursa’da fabrika kuran ne hikmetse yıllarca da bankaları aracılığı ile finansman sağlayıp satan Koç Bazı yıl karlarını gözden çıkarıp geleceğe yatırım yaparak kendi arabasını yapıp satamadı.( istemedi ) Her ne hikmetse çok büyük kuruluş işi fason üretim yapmak fason çalışıp çalıştığını da kendi ülkesine satıp parayı italyaya aktarmak oldu yıllarca. Bir ülkede büyük kuruluşlar büyük markalar kendi markasını oluşturur Başak fasonlar ile dünyanın her yerine satarlar Belki Arçelik Beko markası ile bunu yaptı ama araba konusunda maalesef yıllardır edindiği deneyimi riske girmeden yüksek kar edip kasasına koydu . O nedenle Vestel gibi kar etmeden gerekirse zararını başka kanallardan telafi edip ülkesinin geleceğine yatırım yapan şirketler önümüzdeki on yıllarda konuşulan şirketler olacak Koç yine olacak ama ya fason yada ev eşyası üreten soradan bir holding olarak..