BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKOBİ'lerin ekonomiye katkısı tartışılıyor----

KOBİ'lerin ekonomiye katkısı tartışılıyor

KOBİ'lerin ekonomiye katkısı tartışılıyor
10 Ağustos 2018 - 08:30 www.finansgundem.com

Rusya'da 1 Temmuz 2018 itibarıyla KOBİ'lerde istihdam edilen kişilerin sayısı 19,2 milyon

Rusya'da eski Maliye Bakanı Aleksey Kudrin'in başında olduğu Sayıştay, KOBİ'lere yönelik kamu desteği politikalarını eleştirdi. KOBİ'lerde istihdam edilen kişilerin sayısının, Başkan Putin'in koyduğu hedefler doğrultusunda 20 milyon olması gerektiği, ancak bu rakamın 1 milyon kişi eksik olduğuna işaret edilen raporda, KOBİ'lerin GSYH'ye katkısıyla ilgili devlet istatistiklerinin de sağlıklı tutlmadığı belirtildi.

Nezavisimaya Gazeta'nın aktardığı Sayıştay verilerine göre, Rusya'da 1 Temmuz 2018 itibarıyla KOBİ'lerde istihdam edilen kişilerin sayısı 19,2 milyon.

Sayıştay, 2024 yılına kadar KOBİ'lerin GSYH'ye katkısının yüzde 40'a yükseltilmesi hedefinin de yerine getirilmesinin mümkün olmadığın öngörüyor.

Ekonomik Kalkınma Bakanlığı, KOBİ'lerin bugün yüzde 22,3 olan GSYH'ye katkısının, altı yıl içinde yüzde 17,7 artırılmasının beklendiğini açıklamıştı. Türkiye, ABD ve Japonya'da KOBİ'lerin ülke ekonomisine katıkısı yüzde 53 ila yüzde 56 arasında değişiyor.

Avrupa ülkeleri ile Çin'de ise KOBİ'lerin ekonomiye sağladığı katkı yüzde 60'ı buluyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)