BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkKOBİ'lere kurumsal öneriler----

KOBİ'lere kurumsal öneriler

KOBİ'lere kurumsal öneriler
28 Mart 2014 - 08:40 www.finansgundem.com

Akbank Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz, ihracat yapan KOBİ'lerin daha başarılı olduğuna işaret ederek, kurumsallaşmaya dikkat çekti.

Akbank KOBİ Bankacılığından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz, piyasa riskini dağıtmak için dışarıya açılan, ihracat yapmaya çalışan KOBİ'lerin daha başarılı olacağına inandığını söyledi. KOBİ'lerin nakit döngülerine uygun kredi kullanmalarını öneren Oğuz, "KOBİ'ler günlük işlerini döndürmek için kısa vadeli kredilere yönelmeli. Ancak yeni bir işyeri almak, mevcut işyerlerini büyütmek gibi geri dönüşü daha uzun süreli yatırımlar veya refinansman sözkonusu ise uzun vadeli bir kredi kullanmalı" dedi. KOBİ'lerin gelirleri ağırlıklı olarak hangi para cinsindense o para birimiyle borçlanmasının daha sağlıklı olduğunu ifade eden Oğuz, böylece ileride oluşabilecek olası bir kur riskinden de korunmuş olacaklarını dile getirdi. 

KOBİ'LERE KURUMSAL ÖNERİLER

Kurumsallaşma konusunda da önerilerde bulunan Oğuz, "Planlama yapan, kayıtdışı işlemlerini kayıtiçine alan, şeffaf mali tablolar hazırlayan, faaliyet döngüsüne hakim, sermaye yapısı güçlü, gelişmeleri yakından takip eden firmalar bir adım daha önde oluyor" dedi.

FİRMALARI ORTAK GİBİ GÖRÜYORUZ

Oğuz, "Bankalar, kredi verdikleri firmaları bir ortak olarak değerlendirerek, güven ilişkisi kuruyor ve işlerine ortak oluyorlar. Verdikleri kredi konusunda finansman ihtiyacını doğru bir şekilde ortaya koymaları oldukça  önemli. Biz de Akbank olarak kredi verirken aynı zamanda danışmanlık hizmeti de sunuyoruz" diye konuştu. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)